NavMenu

Letujte kao maršal - Grad Split koncesijom nudi Titovu vilu za 50.000 EUR mesečno

Izvor: Blic Četvrtak, 12.02.2015. 13:41
Komentari
Podeli
"Vila Dalmacija", u sastavu nacionalnog parka Marjan, važila je za sedište komunističke elite, zbog čega je u Splitu i dalje zovu samo – Titova vila, piše Jutarnji.

Sa promenom režima vila je počela da propada, a državnici su je sve manje koristili.

U toj vili je 1990. nastala poznata fotografija Alije Izetbegovića, Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana koji su tu održali prvi sastanak i razgovarali o budućnosti Jugoslavije.

Vila je bila u vlasništvu Grada Splita, koji ju je koristio u protokolarne svrhe, a ponekad iznajmljivao i za raskošna venčanja, ali to je donosilo samo gubitak. Sada gradske vlasti nameravaju da "Vilu Dalmaciju" ponude u koncesiju onom ko uloži barem 10 mil EUR u njenu obnovu. Vila je dotrajala iako spolja deluje uređeno. Prošle godine je proslavila stotu godišnjicu.


Vrednost vile i njenih osam hektara zemljišta procenjena je na 120 mil EUR.

Konkurs za dodelu koncesije još nije raspisan, ali prve informacije govore o tome da bi Grad od koncesionara, osim početnog ulaganja, tražio i oko 50.000 EUR mesečne najamnine.

Investitor bi zauzvrat 30 ili 40 godina imao pravo da obavlja turističku delatnost u Vili i na njoj da zarađuje, a objekat bi po isteku koncesije bio vraćen na upravljanje Gradu Splitu, piše Jutarnji list.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.