NavMenu

Slabiji promet kukuruza, cena 18 dinara po kilogramu

Izvor: RTV Sreda, 11.02.2015. 11:00
Komentari
Podeli
Obim ponude kukuruza na pijacama i ostalim prodajnim mestima u Srbiji u januaru je bio na prošlomesečnom nivou, ali je promet bio slabiji nego prethodnog meseca.

Nastavljen je trend prosečne ponude i tražnje pšenice, stočnog brašna i stočnog ječma. Slaba je, kao i u decembru, bila ponuda lucerkinog sena u balama.

Ponuda ostalih komponenti za pripremu kvalitetne stočne hrane bila je uglavnom nepromenjena u odnosu na decembar.

Najčešća prodajna cena kukuruza je na pijacama iznosila 18 dinara za kilogram (din/kg) što ukazuje na blagi pad cene u odnosu na prethodni period.

Prodaja kukuruza u silosima odvijala se po ceni od 14 do 17 din/kg u zavisnosti od načina sušenja, pakovanja i kvaliteta zrna.

Prodaja stočnog ječma se na pijacama odvijala proteklog meseca najčešće po ceni od 25 din/kg, objavljeno je u biltenu Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije (STIPS).

Obim ponude pšenice upakovane u džakove od 50 kilograma bio je uobičajen za ovaj period godine. Najčešća prodajna cena je na pijacama iznosila 25 din/kg, što je za dva dinara po kilogramu viša cena u odnosu na pretodni mesec.

U silosima se pšenica mogla pazariti po ceni od 21,5 din/kg do 23,7 din/kg, u zavisnosti od načina pakovanja proizvoda.

Cena sojine sačme u maloprodajnim objektima u Srbiji varirala je proteklog meseca od 63 do 90 din/kg, kao i prethodnog meseca.


Ponuda stočnog brašna bila je prosečna i dobra u zavisnosti od mesta prodaje. Na pijacama i u silosima je cena varirala od 13,5 do 19 din/kg.

U maloprodajnim objektima se stočno brašno tokom novembra moglo pazariti po ceni od 17 do 25 din/kg.

Na tržištu suncokretove sačme nije bilo značajnijih promena u odnosu na decembar. U maloprodajnim objektima nije bilo izmene cena.

Prodaja lucerkinog brašna se tokom decembra odvijala po uobičajenim cenama u maloprodajnim objektima.

Najčešća prodajna cena lucerkinog sena u balama, kako na gazdinstvima, tako i na pijacama u Srbiji iznosila je od 15 din/kg do 20 din/kg.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.