NavMenu

Uskoro nove cene parkiranja autobusa ispred hotela u Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 11.02.2015. 08:52
Komentari
Podeli
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se sa predstavnicima turističke i ugostiteljske privrede u cilju rešavanja pitanja korišćenja posebno obeleženog mesta za zaustavljanje autobusa ispred beogradskih hotela.

– Imajući u vidu značaj turizma za Beograd i Srbiju, kao i očekivano povećanje dolazaka domaćih i stranih turista, Grad će nastojati da zajedničkim i koordiniranim aktivnostima svih nadležnih sekretarijata reši ovaj problem – rekao je gradonačelnik i dodao da će se u narednom periodu izvršiti izmene i dopune Odluke o lokalnim komunalnim taksama na teritoriji grada Beograda, u delu Tarifnog broja 6.

Izmena i dopuna ove odluke podrazumeva dodavanje novog stava kojim bi se odredio novi iznos visine takse za korišćenje posebno obeleženog mesta za zaustavljanje autobusa za potrebe ukrcavanja i iskrcavanja putnika ispred beogradskih hotela.

Sastanak je održan na inicijativu Sekretarijata za privredu, a prisustvovali su Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu, Dušan Rafailović, gradski sekretar za saobraćaj, Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, Aleksandar Vasilijević, predsednik Upravnog odbora Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede "Hores" i direktor hotela "Falkensteiner", Toma Momirović, predsednik Skupštine "Hores" i generalni direktor hotela "Mona", Jasmina Milić, hotela "Moskva", Svetlana Milenković, hotela "Townhouse 27", Njegomir Kilibarda, hotela "Šumadija", Veljko Petrović, hotela "88 Rooms", i Borko Milaš, hotela "Prag", javlja sajt "Beoinfo".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.