Izvor: Tanjug | Četvrtak, 24.05.2007.| 13:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta - otvoren operacioni blok i intenzivna nega u čiju rekonstrukciju je uloženo 2,7 mil EUR

(Foto: b)

Na Klinici za dečju hirurgiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" danas (24. maj 2007. godine) su otvoreni operacioni blok i intenzivna nega u čiju rekonstrukciju je uloženo 2,7 mil EUR iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke.

Odeljenja su svečano otvorili ministar zdravlja Tomica Milosavljević, šef delegacije Evropske komisije za Srbiju Žozep Ljoveras, šef zdravstvenih programa Evropske agencije za rekonstrukciju Matijas Rajnke i direktor Instituta Dragutin Tričković.

Rekonstrukcija je sprovedena u okviru projekta "Hitna rekonstrukcija 20 bolnica u Srbiji", čija je ukupna vrednost 50 mil EUR.

Novi hirurški blok ima četiri operacione sale, a hirurška i kardiohirurška intenzivna nega ima 18 kreveta - rekao je Tričković, dodavši da je u građevinske radove uloženo 2 mil EUR, a u medicinsku opremu 500.000 EUR.

U Institutu je do sada rekonstruisana već velika površina korisnog prostora, kompletno je obnovljena infrastruktura, uvedeno centralno snabdevanje medicinskim gasovima, sprovedena centralna klimatizacija i nabavljena nova medicinska oprema - ukazao je on.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.