NavMenu

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta - otvoren operacioni blok i intenzivna nega u čiju rekonstrukciju je uloženo 2,7 mil EUR

Izvor: Tanjug Četvrtak, 24.05.2007. 13:34
Komentari
Podeli

Na Klinici za dečju hirurgiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" danas (24. maj 2007. godine) su otvoreni operacioni blok i intenzivna nega u čiju rekonstrukciju je uloženo 2,7 mil EUR iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke.

Odeljenja su svečano otvorili ministar zdravlja Tomica Milosavljević, šef delegacije Evropske komisije za Srbiju Žozep Ljoveras, šef zdravstvenih programa Evropske agencije za rekonstrukciju Matijas Rajnke i direktor Instituta Dragutin Tričković.

Rekonstrukcija je sprovedena u okviru projekta "Hitna rekonstrukcija 20 bolnica u Srbiji", čija je ukupna vrednost 50 mil EUR.

Novi hirurški blok ima četiri operacione sale, a hirurška i kardiohirurška intenzivna nega ima 18 kreveta - rekao je Tričković, dodavši da je u građevinske radove uloženo 2 mil EUR, a u medicinsku opremu 500.000 EUR.

U Institutu je do sada rekonstruisana već velika površina korisnog prostora, kompletno je obnovljena infrastruktura, uvedeno centralno snabdevanje medicinskim gasovima, sprovedena centralna klimatizacija i nabavljena nova medicinska oprema - ukazao je on.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.