Izvor: eKapija | Nedelja, 08.02.2015.| 14:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoren novi objekat u Gerontološkom centru "Srem" u Rumi

(Foto: I.Vukša)
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin ponovio je da je Vlada Srbije jedina vlada u Evropi koja u godini krize nije umanjila socijalna davanja.

Vulin je, otvarajući novi objekat za fizikalnu terapiju Gerontološkog centra "Srem" u Rumi, podsetio na to da trećina ukupnog budžeta Vlade odlazi na socijalna davanja.

Mi smo u higijenu i razvoj usluga naših korisnika uložili 2.200.000 dinara, što ne smatramo ni malom, ni velikom investicijom, već našom obavezom i dužnošću kako bi ovi ljudi vreme koje je pred njima proveli na bolji i humaniji način. Vlada Srbije štedi na svemu, osim na ljudima, poručio je ministar.

Direktor ovog centra Danica Jeremić rekla je da je kapacitet ustanove 285 korisnika, a da ih trenutno ima 283.

Prema njenim rečima, novi objekat za fizikalnu rehabilitaciju ima 130 kvadratnih metara, a sagrađen je uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, demografiju i socijalnu politiku.

Kupljena je nova medicinska oprema kako bi se usavršila fizikalna rehabilitacija, koriste se metode iz kinezi terapije i elektro-terapije, a od sada i hidro-terapija, jer su obezbeđene dve kade za tretmane ruku i nogu korisnika, ukazala je ona.

Pored usavršavanja zdravstvenog segmeta, kako je navela, renovirane su i postojeće prostorije vešeraja, i to iz sopstvenih sredstava, dok je resorno ministarstvo obezbedilo novac za kupovinu nove opreme, odnosno tri nove industrijske mašine za pranje i jedne za sušenje veša.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.