Izvor: RTS | Subota, 07.02.2015.| 13:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rudnik "Resavica" u potpunoj blokadi

(Foto: jppeu.rs)
Sindikati Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" i Nadzorni odbor upozorili su nadležna ministarstva da je rad preduzeća potpuno blokiran jer, kako navode, niko nema ovlašćenja da potpisuje dokumenta osim direktora koji je u istražnom zatvoru.

U pismu upućenom ministarstvima rudarstva i energetike, privrede, rada, zapošljavanja i socijalne politike i finansija, kao i resornim ministrima Aleksandru Antiću, Željku Sertiću, Aleksandru Vulinu i Dušanu Vujoviću se ističe da to preduzeće "nije u mogućnosti da izvršava zakonske obaveze, s obzirom da ovlašćenja direktora nisu preneta ni na jedno lice u preduzeću", prenosi Tanjug.

Sindikati od nadležnih ministarstava traže da imenuje novo ovlašćeno lice kako bi se omogućilo potpisivanje ugovora o osnovnom osiguranju skoro 4.000 radnika, odblokirao račun preduzeća i potpisali ugovori za izvršenje tendera za javne nabavke.

U pismu koje je dostavljeno Tanjugu, ministri se upzoravaju da je "posebno kritično, i zahteva hitno rešavanje, potpisivanje ugovora o osnovnom osiguranju zaposlenih 3.991 radnika koji je istekao i svi zaposleni su u januaru ostali bez osiguranja jer produženje ugovora nije imao ko da potpiše".

- Pored toga, tender za javne nabavke sredstava koja su namenjena isključivo za sredstva i opremu za zaštitu zaposlenih su sprovedeni ali se ne mogu potpisati ugovori - stoji u pismu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.