Izvor: seebiz.eu | Utorak, 03.02.2015.| 13:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Danube Foods Group" prodat za 575 mil EUR

"Danube Foods Group" (DFG) saopštila je danas da je ta kompanija prodata investicionom fondu "Mid Europa Partners" za 575 mil EUR.

- U cilju objektivnog informisanja i transparentnosti poslovanja, kao i sprečavanja spekulacija i netačnih informacija, želimo da obavestimo javnost da vrednost ugovora o prodaji DFG investicionom fondu "Mid Europa Partners" iznosi 575 mil EUR - saopštila je "Mid Europa Partners" kao i "Danube Foods Group".

Svetlana Glumac direktor za korporativne i regulatorne poslove "Danube Foods Group" izjavila je da je u transakciji, pored "Mid Europa Partners" učestvovala i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), kao i vodeće evropske banke: UniCredit, Raiffeisen, ING, BNP i Citi, i domaći partner Andrej Jovanović.

- Sa zadovoljstvom želim da istaknem i to da je prodaja DFG jos jedna potvrda da je Srbija definitivno dobila status sigurne i atraktivne destinacije za strane investicije - rekla je Glumac.

Direktorka korporativnih i regulatornih poslova DFG Svetlana Glumac ponovila je da se zaključivanje transakcije očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja svih uslova kupoprodajnog ugovora.

U okviru Danube Foods Grupe nalaze se srpske kompanije "Imlek", "Mlekara Subotica", "Bambi" i "Knjaz Miloš" kao i mlekare u vlasništvu "Imleka" u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.