NavMenu

Oko 206 miliona dinara za medijske projekte - Objavljeni konkursi za finansiranje novih sadržaja

Izvor: RTS Ponedeljak, 02.02.2015. 12:57
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije objavilo je konkurse za finansiranje medijskih sadržaja u ovoj godini, u ukupnom iznosu od 206 miliona dinara, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

Konkursi su raspisani na osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima, usvojenom prošle godine, kojim se uvodi projektno finansiranje medijskih sadržaja i od 1.jula ove godine ukida direktno budžetsko finansiranje pojedinih medija.

Ministarstvo je raspisalo konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u iznosu od 121 milion dinara, na koji će moći da se jave izdavači medija, upisanih u registar medija u Agenciji za privredne registre, kao i pravna lica, odnosno preduzetnici, koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja.

Na ovom konkursu nemaju pravo učešća izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda.

Raspisan je i konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja osoba sa invaliditetom u visini od osam miliona dinara, kao i za projekte koji se tiču organizovanja i učešća na stručnim skupovina o unapređenju profesionalnih i etičkih standarda, u iznosu od 24 miliona dinara.


Ministarstvo je otvorilo konkurs za dodelu 18 miliona dinara za projekte u oblasti informisanja srpskog naroda u zemljama regiona, zatim za projekte koji se realizuju putem elektronskih medija na teritoriji Kosova i Metohije u iznosu od pet miliona dinara, kao i za projekte iz oblasti informisanja na jezicima nacionalnih manjina u iznosu od 30 miliona dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.