NavMenu

Leskovčani od 350 miliona dinara kredita grade ulice, trgove, pijacu i sportske terene

Izvor: Jugmedia Ponedeljak, 02.02.2015. 08:44
Komentari
Podeli

Kredit od 350 miliona dinara, koje će podići lokalna vlast u Leskovcu, potrošiće se za izgradnju ulica, trgova, sportskih terena, uređenje pijace i za povećanje energetske efikasnosti u mnogim ustanovama.

Kako je predviđeno planom, preko Direkcije za urbanizam i izgradnju finansiraće se uređenje trga u centru grada, rekonstrukcija trotoara u Bulevaru oslobođenja, od Hotela "Beograd" do Robne kuće, zatim, izgradnja saobraćajnice u Ulici Vase Smajevića, Kosovskih junaka, Slavka Zlatanovića i u Voždovoj ulici pored pijace.

Izvršiće se parterno uređenje prostora nove pijace sa prilazima iz Ulice Mlinske i Ulice Kranja Petra, izgraditi sekundarna vodovodna mreža u Radonjici, Gornjoj i Donjoj Bunuši i Bunuškom Čifluku, izgradiće se i urediti nova pijaca i nova mlečna hala na njoj.

Planirana je i izgradnja azila za pse, prva faza, zatim, rekonstrukcija osvetljenja u delu Bulevara oslobođenja i "pojačano održavanje" Ulice 28. marta.

Preko ALER-a će se 70 miliona utrošiti na elabrorat za energetsku efikasnost u 10 škola, unaprediće se ta efikasnost u Gimnaziji, Ustanovi za stare i OŠ "Kosta Stamenković" i OŠ "Desanka maksimović" u Grdelici, tako što će se zameniti stolarija.

Izgadiće se kotlarnica i instalirati centralno grejanje u školskim objektima u Bratmilovcu, Čekminu i Strojkovcu, izgraditi ili adaptirati sportski tereni u naseljima kod ATD-a, Mira, Obrada Lučića i u selima: Draškovac, Belanovce, Vlase, u varoši Vučje, Belanovce, Vlase, Radovica, Tulovo, Sejanica, Guberevac kao i u školi "11. oktobar".

Planira se i nastavak radova na elektrifikaciji polja i adaptaciji gradskih fasada.

Rokovi za završetak radova su septembar, oktobar ili kraj ove godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.