NavMenu

Susret srpskih i beloruskih privrednika 18. februara u Beogradu

Izvor: eKapija Subota, 31.01.2015. 08:41
Komentari
Podeli

U okviru osmog zasedanja Međuvladine komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju, 18. februara u Privrednoj komori Srbije održaće se Poslovni savet, koji će obuhvatiti forum i bilateralne razgovore srpskih i beloruskih privrednika, najavljeno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije i Vladimira Čuševa, ambasadora Belorusije u Beogradu.

Kako je objavljeno na sajtu PKS, predsednik Privredne komore Srbije ukazao je da Srbija i Belorusija imaju dobru osnovu za unapređenje međusobnih ekonomskih odnosa i mnogo potencijala koji nije dovoljno iskorišćen.

- Sporazumi o ekonomskoj saradnji, posebno Sporazum o slobodnoj trgovini, predstavljaju uslov za veći zamah saradnje - rekao je Čadež i dodao da su veoma važni i što češći susreti privrednika dve zemlje.

Ambasador Belorusije rekao je kako očekuje da će u 2015. godini razmena Srbije i Belorusije premašiti 200 mil USD. Prema podacima koje je izneo, razmena Srbije i Belorusije prošle godine bila je uravnotežena, o čemu govori podatak da je beloruski izvoz u Srbiju bio vredan 105 mil USD, a srpski u Belorusiju nešto manje od 100 mil USD.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i Aleksandra Stanarević, direktorka Sektora za ekonomske odnose sa inostranstvom PKS, Grigorij Gromiko, viši savetnik za trgovinska i ekonomska pitanja Ambasade Belorusije i Ninoslava Vujinović, savetnica u PKS, ukazano je na dobru saradnju Privredne komore Srbije i Beloruske trgovinsko-industrijske komore, dodaje se na sajtu PKS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.