NavMenu

"Telekom Srbija" preuzima "Telekom Srpske" do 10. juna

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 21.05.2007. 11:50
Komentari
Podeli


Očekuje se da će "Telekom Srbija" definitivno preuzeti 65% akcija "Telekoma Srpske" do 10. juna, možda neki dan kasnije - izjavio je direktor Sektora za strategiju beogradske kompanije, Predrag Ćulibrk.

On je naglasio da je održavanjem skupštine akcionara "Telekoma Srpske", u subotu u Banjaluci, ispunjen poslednji uslov za preuzimanje 65% akcija tog preduzeća, u vrednosti 646 mil EUR.

- Predstoji potpisivanje ugovora između "Telekoma Srbija" i "City banke" 30. maja 2007. godine, posle čega će uslediti zatvaranje procesa, u skladu s kupoprodajnim ugovorom, a zatim realizacija i uplata 646 mil EUR, jednokratno, u punom iznosu na račun Vlade Republike Srpske - objasnio je Ćulibrk.

Što se tiče razvoja i uvođenja novih tehnologija u "Telekomu Srpske", Ćulibrk je naveo da se planira intenzivan razvoj fiksne i mobilne telefonije i proširenje mreže na području Federacije BiH.

Novi generalni direktor "Telekoma Srpske" biće izabran kada "Telekom Srbija" preuzme 65% akcija tog preduzeća, rekao je Ćulibrk i objasnio da će pre toga biti formiran novi upavni odbor preduzeća, koji će i predložiti direktora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.