NavMenu

Do kraja godine 6.000 automobila - probna proizvodnja "punta" u "Zastavinim" pogonima startuje početkom juna

Izvor: Danas Ponedeljak, 21.05.2007. 10:07
Komentari
Podeli

U "Zastavu" će početkom juna iz Torina stići još oko 400 "punta" u rasklopljenom stanju. Nedavno je iz "Fiata" stigao prvi kontingent od 192 rasklopljena "punta", koji je lagerovan kraj novih, automatizovanih karoserijskih linija i na kojima će se taj model automobila sklapati.

- U prvoj polovini juna pokrenućemo probnu proizvodnju stotinak "punta", odnosno modela "zastava 10". Krenućemo sa malim serijama, pa ćemo tako prvog dana produkcije "punta" u našim pogonima proizvesti pet automobila, sledećeg dana deset, narednog 20 i tako redom - kažu u kompaniji "Zastava auto" i napominju da je planirano da od juna do kraja godine sa Zastavinih montažnih traka "siđe" oko 6.000 "punta".

U prva tri meseca proizvodnje u "punto" će se ugrađivati samo delovi koji stignu iz kompanije "Fiat". Međutim, od jeseni, u produkciju "punta" biće uključeni svi proizvođači delova i komponenata iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine, koji kvalitetom svojih proizvoda mogu da zadovolje kriterijume i standarde kompanije "Fiat".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.