NavMenu

OTP banka nastavlja pregovare o kupovini Nove kreditne banke Maribor - Sporne poslovnice u Srbiji?

Izvor: seebiz.eu Četvrtak, 29.01.2015. 16:09
Komentari
Podeli
Mađarska banka OTP pregovara o podizanju vrednosti ponude za slovenačku državnu Novu kreditnu banku Maribor (NKBM), pod uslovom da vlada izdvoji deo neprofitabilne imovine, kazao je izvor iz OTP banke za "Reuters".

- Ponudili smo 130 mil EUR, ali mislimo da srpske poslovnice i deo za lizing imaju negativnu vrednost - rekao je u ponedeljak neimenovani visoko rangirani izvor, upoznat s pregovorima.

- Rekli smo im da smo spremni podići vrednost ponude, ako ti delovi budu izuzeti - rekao je izvor.

Prema pisanju slovenačkih listova, američki private equity fond "Apollo" dao je konkurentsku ponudu vrednu 200 mil EUR, a Vlada Slovenije namerava da odabere kupca do kraja februara.


U novembru 2013. godine, Vlada Slovenije je potrošila više od 3 mlrd EUR za spasavanje nekoliko banaka, uključujući NKBM.

NKBM je među 15 kompanija koje je slovenačka vlada 2013. predvidela za privatizaciju. Tri su u međuvremenu privatizovane, a slovenačka vlada još kontroliše više od polovine tamošnjeg bankovnog sektora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.