NavMenu

Srbija u prvom polufinalu "Evrovizije" 19. maja

Izvor: Beta Utorak, 27.01.2015. 15:39
Komentari
Podeli

(Foto: eurovision.tv)
Srbija će na takmičenju "Pesma Evrovizije" nastupiti u prvom polufinalu 19. maja, i to u drugom delu prve polufinalne večeri, odlučeno je preliminarnim žrebom u Gradskoj kući u Beču.

Kako je saopštio RTS, osim Srbije, u prvom polufinalu nastupiće predstavnici još 15 zemalja: Grčka, Makedonija, Estonija, Holandija, Moldavija, Finska, Belgija, Jermenija, Danska, Belorusija, Rumunija, Rusija, Albanija, Gruzija i Mađarska.

Drugo polufinale 21. maja, imaće 17 zemalja učesnica. U prvom delu drugog polufinala nastupaju: Norveška, Irska, Češka, Litvanija, San Marino, Malta, Portugal i Crna Gora, a u drugom Švajcarska, Azerbejdžan, Slovenija, Letonija, Poljska, Island, Izrael, Kipar i Švedska.

Austrija i pet najbolje plasiranih zemalja na prošlogodišnjem takmičenju, takođe će glasati u polufinalima. Zemljama iz prvog polufinala glasove će moći da daju Španija, Austrija i Francuska, a za učesnike drugog polufinala mogu da glasaju Nemačka, Italija i Velika Britanija.

Konačan redosled svih kompozicija iz oba polufinala i ove godine odrediće produkcija šou-programa, uz odobrenje EBU izvršnog supervizora i referentne grupe, dodaje se u saopštenju.

Bojana Stamenov, Aleksa Jelić i Danica Krstić su kandidati za predstavnika Srbije na "Pesmi Evrovizije" ove godine. Predstavnik Srbije biće izabran po evrovizijskom sistemu, glasovima publike i žirija, u odnosu 50:50. Finalni izbor biće održan 14. i 15. februara 2015. godine, uživo na "Radio-televiziji Srbije".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.