Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.05.2007.| 12:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija "MK Group" distributer hibridnog semena kukuruza, suncokreta i uljane repice kompanije "Monsanto"

Predsednik Upravnog odbora MK Group Miodrag Kostić i Gerhard Rosa, direktor kompanije "Monsanto" za Istočnu Evropu, potpisali su ugovor o strateškom partnerstvu, kojim MK Group postaje zvanični prodavac i distributer "Monsanto" hibridnog semena kukuruza, suncokreta i uljane repice za tržište Srbije.

"Monsanto" je najveća svetska kompanija za poljoprivredne proizvode i sisteme koja proizvodi vodeće robne marke semena kukuruza, pamuka, soje i kanole za useve na velikim površinama, kao i semenje povrća za useve na malim površinama.

Među najpoznatije "Monsanto" proizvode spadaju vodeće robne marke semena kukuruza, suncokreta, repice i soje, DEKALB i As grow, semena pamuka, Stoneville i NexGen i semena povrća, Seminis . Poljoprivrednici i vrtlari takođe koriste najprodavaniji "Monsanto" poljoprivredni herbicid na svetu, Roundup®.

Gerhard Rosa, direktor kompanije "Monsanto" za istočnu Evropu, istakao je da "Monsanto" planira da ponudi na tržištu Srbije u skorijoj budućnosti ne samo najkvalitetnije seme, već i integralna tehnološka rešenja za poljoprivrednike, koje za cilj imaju zaštitu prinosa, veću efikasnost i smanjenje troškova proizvodnje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.