Izvor: eKapija | Nedelja, 25.01.2015.| 11:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

RETROSPEKTIVA 2014 - Investicije u oblasti SAOBRAĆAJA koje su izazvale najveće interesovanje korisnika "eKapije"

(Foto: Ivana Vuksa)
Investicioni tim "eKapije" uradio je analizu i formirao rang listu investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje, odnosno čitanost naših korisnika u 2014. godini. Rezultati su veoma interesantni, neki očekivani, mada ima i dosta iznenađenja, tako da smo upravo zbog toga odlučili da ove informacije podelimo sa vama.

Prestoničke gužve u saobraćaju i dalje su noćna mora i Beograđana i onih koji u glavni grad dolaze. Ako se osvrnemo na retrospektivu investicija u kategoriji SAOBRAĆAJ, polovina projekata se odnosi na rešavanje saobraćajnog kolapsa u prestonici, dok su privredne aktivnosti ovog puta izostale.

Beograd je krajem prošle godine dobio novi most, urađena je dokumentacija za još jedan kod Vinče, čime bi se spojio prsten oko Beograda i time bi teretni saobraćaj bio izmešten iz centra. Sa druge strane, načinjeni su i koraci ka rešavanju autobuskog i železničkog saobraćaja. Naime, urađena su idejna rešenja za izmeštanje autobuske stanice iz centra na Novi Beograd, a najzad je krenula i izgradnja železničke stanice "Prokop".

Ipak, za one koji idu kolima u centar uz glavobolju izazvanu problemom parkinga, stižu lepe vesti. Nove garaže biće izgrađene u 2015. godini.

Naše čitaoce je obradovala informacija da će od Beograda do Zlatibora stizati za oko sat vremena. Najavljeno je da će prestonica autoputem biti povezana i sa Bijeljinom, ne znamo koliko naših čitalaca putuje u tom smeru, ipak, bilo je razloga da ova informacija ima veliki broj "klikova".

Kada je privreda u pitanju, dva logistička centra izazvala su veliku pažnju – kompanije "DB Schenker Srbija" i "Ralu logistike".
Kako će se razvijati svi ovi projekti videćemo narednih godina, a sad pogledajmo u retrovizor…

(Foto: Beograd.rs)
Most koji povezuje Zemun i Borču, zajedno sa pristupnim saobraćajnicama dugim 10 km, otvoren je krajem godine i time zaslužio prvo mesto na rang listi "eKapije". Već odomaćenog naziva "Kineski", most preko Dunava koji je dobio ime po poznatom srpskom naučniku Mihajlu Pupinu, gradila je kao glavni izvođač kineska kompanija "China Road and Bridge Corporation".
Novi most je dugačak 1.507 metara, širok 29,1 metara i visok 22,8 metara, a glavni raspon je dug 362 metra. Most ima ukupno šest saobraćajnih traka i pešačko-biciklističke staze sa obe strane mosta. Ukupna vrednost mosta sa pristupnim saobraćajnicama je oko 260 mil USD, a od tog iznosa 85% kreditira kineska Exim banka, dok preostalih 15% obezbeđuju država Srbija i Grad Beograd.

Prvi deo posla je završen, a sad preostaje izgradnja još jednog mosta preko Dunava i to kod Vinče. Trasa je poznata, a taj veliki projekat je zasluženo zauzeo drugo mesto. Planom, koji potpisuje Saobraćajni institut CIP, obuhvaćena su dva segmenta - autoputska i železnička obilaznica oko Beograda. Autoputska deonica obuhvata Bubanj potok, Vinču i Pančevo, dok železnička deonica kreće iz Belog potoka, preko Vinče i na kraju Pančeva, sa drumsko-železničkim mostom preko Dunava. Ovaj most biće, bar prema sadašnjim proračunima, dosta skuplji, jer ukupna investiciona vrednost izgradnje i projektovanja, sa indirektnim troškovima koji obuhvataju uslove i saglasnosti, administrativne takse, dozvole i stručni nadzor, iznosi oko 470 mil EUR.

Prošle godine smo saznali i kako će izgledati nova autobuska i železnička stanica, koja se našla na trećem mestu. Nova glavna autobuska stanica u Novom Beogradu imaće 15 dolaznih i 58 odlaznih terminala, dok će buduća glavna železnička stanica imati 8 perona. Prvonagrađeno rešenje, koje će poslužiti kao osnova za dalju projektnu i plansku razradu, delo je autorskog tima "Proaspekt", koji čine Vladimir i Milan Lojanica. Budući kompleks u Novom Beogradu, će osim železničke i autobuske stanice obuhvatati i atraktivan poslovni prostor. Kada bude potpuno završen, u ovom delu grada trebalo bi da bude sagrađeno ukupno 180.000 kvadrata poslovnog prostora, a poseban pečat ovoj lokaciji daće tri kule od 23 sprata.

Rešenje problema parkinga u srpskoj prestonici možda će uskoro biti rešen izgradnjom četiri podzemne garaže koje su se našle na četvrtom mestu. Garaže će biti izgrađene ispod Studentskog trga, u Kosovskoj ulici, kod Narodne biblioteke (u Skerlićevoj) i kod Đeram pijace, i to je jedan je od centralnih projekata koje vlast u Beogradu ima u planu za naredni period. Kako je najavio gradski menadžer Goran Vesić, prva garaža će biti na Studentskom trgu, gde radove očekuje već krajem ove ili početkom 2016. godine.

Petoplasirana je investicija na koju čekamo već decenijama - nova železnička stanica Beograd centar u Prokopu. Sve ukazuje na to da se izgradnja "Skadra na Bojani" privodi kraju. Naime, pobednik na tenderu koji je objavljen početkom 2014. godine je konzorcijum firmi na čelu sa kompanijom "Energoprojekt Oprema". Vrednost ugovora je nešto manje od 25,8 mil EUR, a novac je obezbeđen iz kredita Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj. Rok za završetak radova na rekonstrukciji staničnih kapaciteta za prijem, otpremu i upravljanje saobraćajem vozova je 420 dana, pa krajem ove godine možemo da očekujemo završetak ove prve faze.

Sve nas je obradovala izjava ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović da ćemo do Zlatibora stizati za nešto više od sat vremena, jer kako je naglasila Koridor 11, odnosno autoput od Beograda do Čačka, mora da bude završen do početka 2017. godine. Izgradnja deonice Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga počela je u avgustu i tako zauzela šestu poziciju na našoj listi.

Na red je došla i rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe što i sedmoplasirana investicija na listi našeg portala. Celokupna rekonstrukcija ove važne beogradske saobraćajnice, kao i kružne raskrsnice Autokomanda, prema planu, trebalo bi da traje do jula 2015. Iako je po prvobitnom planu još pre dva meseca trebalo da budu gotove prve dve faze rekonstrukcije, nijedna deonica na ovom, trenutno najvećem gradilištu u prestonici, nije završena!

Neuređena obala Dunava kod Kovina mogla bi da postane luksuzna marina. Projekat marine na Dunavcu uradio je arhitekta Nebojša Petković, stipendista opštine Kovin, kao diplomski rad koji je odbranio u septembru 2011. godine, na Univerzitetu u Novom Sadu. Zasada se još nije otišlo dalje od idejnog rešenja, ali ovaj zanimljivi projekat je zauzeo osmu poziciju.

Beograd dobija sve usluge koje pružaju i svetske metropole, pa je tako u novembru stigla firma "Car4use" koja nudi nov način rentiranja vozila, što ju je rangiralo na deveto mesto. U svega nekoliko klikova, zainteresovani će moći da preuzmu auto u jednom, a potom ga ostave posle korišćenja na potpuno drugom kraju grada, a jedan sat vožnje će koštati oko 1.000 dinara. Ostaje da vidimo kako će Beograđani i njihovi gosti prihvatiti ovaj novi servis.

U godini za nama kompanija "DB Schenker Srbija" je najavila selidbu u novi logistički centar u neposrednoj blizini Beograda. Objekat će imati 2.600 m2 skladišnog i 700 m2 kancelarijskog prostora. Logistički centar je lociran 25 kilometara severoistočno od Beograda, 50 kilometara od Novog Sada a značajna prednost lokacije je neposredna blizina autoputa E-75 i blizina aerodroma "Nikola Tesla", a na našoj listi je desetoplasiran.

"RALU Grupa" kupila je 90 najmodernijih tegljača ukupne vrednosti 6,5 mil EUR što ujedno predstavlja jednu od najvećih transakcija ovog tipa u regionu. Takođe, kompanija planira izgradnju logističkog centra u Srbiji poput objekta kakav već imaju u Hrvatskoj, a realizaciju te investicije čekamo u ovoj godini, što ih je dovelo na jedanaestu poziciju.

Mogućnosti povezivanja Bijeljine sa autoputem ka Beogradu i ostalim pravcima koji su definisani prostornim planovima Republike Srpske i Srbije i našla se na dvanaestom mestu liste "eKapije", iako je realizacija još "na dugom štapu".

Pogledajte kompletnu rang listu investicija u kategoriji SAOBRAĆAJ i uporedite koliko se ona slaže sa nekim Vašim razmišljanjima, ocenama i procenama.

I još nešto, da li ste videli koji projekti su izazvali Vašu pažnju, u kategorijama ZDRAVSTVO, POLJOPRIVREDA I PREHRAMBENA INDUSTRIJA, ENERGETIKA, TRGOVINSKI CENTRI, TELEKOMUNIKACIJE I IT, TURIZAM, ZABAVA I REKEREACIJA, INDUSTRIJA?

Firme:
eKapija.com Beograd
CRBC Bejing
The Export-Import Bank of China
Grad Beograd
Vlada Republike Srbije Beograd
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije
Saobraćajni institut CIP d.o.o. Beograd
ProAspekt d.o.o. Beograd
Grad Pančevo
ENERGOPROJEKT OPREMA a.d. Beograd
Car4use d.o.o. Beograd
Schenker d.o.o. Beograd
Urbanistički zavod Beograda
JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda
JKP Parking servis Beograd
Energoprojekt Visokogradnja a.d. Beograd
Energoprojekt Niskogradnja a.d. Beograd
Železnice Srbije a.d. Beograd
Opština Kovin
Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu
Ralu d.o.o. Beograd
DEWACO MAN Truck&Bus Importer Srbija i Crna Gora d.o.o.
Tagovi:
China Road and Bridge Corporation
Exim banka
Kuvajtski fond za arapski ekonomski razvoj
Car4use
RALU Grupa
retrospektiva
retrospektiva 2014
retrospektiva saobraćaj
retrospektiva saobraćaj 2014
most Zemun Borča
pupinov most
kineskimost
most preko Dunava
mostovi preko Dunava
Kordor 10
Koridor 11
autobuska stanica na Novom Beogradu
Bubanj potok
Vladimir Lojanica
Milan Lojanica
podzemne garaže u Beogradu
parking u Beogradu
garaža ispod Studentskog trga
garaža u Kosovskoj ulici
garaža kod Narodne biblioteke
garaža u Skerlićevoj
garaža kod Đeram pijace
Goran Vesić
Prokop
Zorana Mihajlović
Bulevar vojvode Stepe
rekonstrukcija Autokomande
marina kod Kovina
Nebojša Petković
logistički centar
logistički centri
autoput Beograd Bijeljina
Ralu logistika
DB Schenker
Podelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.