NavMenu

Rekordna proizvodnja "Hemofarma" u 2014. godini - Farmaceutska kompanija najavila ulaganja od 22 mil EUR

Izvor: eKapija Nedelja, 25.01.2015. 11:30
Komentari
Podeli

Prošla godina je za farmaceutsku kompaniju "Hemofarm" bila rekordna – proizvedeno je 200 miliona pakovanja i 4 milijarde tableta. Uvećanjem od 15%, "Hemofarm" je svoj portfolio proširio na više od 2.000 proizvoda. Postojećoj ponudi za tržište EU dodata su dva nova artikla.

Ove godine "Hemofarm" slavi 55 godina postojanja, i planira investicije od oko 22 mil EUR, uključujući proširenje kapaciteta otvaranjem novog proizvodnog pogona u Vršcu.

Između ostalog, planirana su nova ulaganja u proširenje kapaciteta ampulnih formi u Vršcu i višemilionska investicija u pogon za proizvodnju nazalnih sprejeva u fabrici u Podgorici.

Dejan Ivanović, direktor proizvodnje, najavio je da "Hemofarm" planira da pusti u rad pogon sterilnih, injekcionih formi. Ivanović kaže da je građevinski deo tog projekta gotov i da će pogon biti pokrenut najkasnije do marta ili aprila.

Ivanović je rekao da oko 70% proizvoda izvoze na evropsko tržište, što je omogućeno evropskim GMP (Good Manufacting Practice) sertifikatom, koji nadzire nemački GMP inspektorat "Darmstadt".

- Budući da brinemo o zdravlju ljudi, naš trud da svim građanima isporučimo visokokvalitetne i bezbedne proizvode potvrdile su i 26 domaćih i međunarodnih inspekcija u našim fabrikama u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj - rekao je novinarima Dejan Ivanović, direktor proizvodnje "Hemofarma" i naglasio da je ta kompanija i jedini proizvođač na našem tržištu visokozahtevnih sterilnih formi proizvoda i među 5 najvećih proizvođača infuzionih rastvora u Evropi.

Generalni direktor kompanije "Hemofarm" Ronald Zeliger (Ronald Seeliger) je izjavio da sada pokreću proizvodnju novog artikla u Crnoj Gori, u Vršcu ulažu u upravljanje kvalitetom, a rade i na centralizaciji dela proizvodnje u Vršcu.

On je novinarima posle obilaska fabrike u Vršcu rekao da oko 22 mil EUR neće uložiti samo u mašine ili pogone, već i u razvoj proizvoda i "nematerijalna" dobra.

Zeliger je za kraj naglasio značaj društveno odgovornog poslovanja za vršačku kompaniju. U tom duhu, "Hemofarm" će donirati sredstva za sanaciju Urgentnom centru, i organizovati aukciju slika kako bi se prikupila sredstva za dalju obnovu dečijeg pozorišta "Boško Buha", uz donaciju od 30.000 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.