NavMenu

Novi Sad dobija 11 teretana na otvorenom

Izvor: Dnevnik Četvrtak, 22.01.2015. 10:00
Komentari
Podeli


Promovisanje zdravog načina života i usvajanje zdravih navika Novosađana cilj je Zavoda za izgradnju grada pri urbanizaciji malih celina te će ove godine akcenat biti građenje spotskih igrališta sa spravama za fitnes na javnim površinama, poručili su iz ZIG-a. Jedna takva teretana postavljena je na zelenoj površini Bulevara Evrope jer, kako navode u ZIG-u, takav sadržaj je tamo nedostajao.

– Uviđajući nedostatak sportskih sadržaja na tom lokalitetu, najpre i zbog toga što su stanovnici Detelinare godinama tražili i zahtevali sadržaje tog tipa, zaista smo imali potrebu da uložimo i u taj deo grada, oplemenimo ga novim sadržajima koji će, završetkom četvrte deonice Bulevara Evrope, postati vrlo inetresantan za investitore – kazao je direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić.

– Pošto je to jedini slodobodan prostor na području Nove Detelinare, Zavod je, u skladu s urbanističkim uslovima i tehničkom dokumentacijom, postavio dečje igralište, izgradio košarkaški teren, a sada i teretanu na otvorenom.

Postavljeni sportski rekviziti najvišeg su kvaliteta, kažu u ZIG-u, a materijal je bezbedan, netoksičan i dugotrajan. Sprave i setovi omogućavaju razvoj svih grupa mišića, a mogu ih koristiti i sportisti i rekreativci.

Privodi se kraju i izgradnja teretane u dvorištu OŠ "Prva vojvođanska brigada", a iz ZIG-a najavljuju početak gradnje još devet teretana u mesnim zajednicama Žitni trg, Veternik, Bistrica, Klisa, Adice, Čenej, Rumenka, Kovilj i u OŠ "Nikola Tesla" na Telepu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.