NavMenu

Usvojene izmene Zakona o notarima

Izvor: RTV Četvrtak, 22.01.2015. 16:05
Komentari
Podeli
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su u sredu (21. januara 2015. godine) izmene Zakona o javnom beležništvu i seta pratećih zakona, čime su stvoreni uslovi da bude odblokiran rad pravosuđa.

Usvajanje izmena tog zakona izuzetno je važno, jer se time prekida četvromosečni štrajk advokata.

Ministar pravde Nikola Selaković je rekao da je Vlada Srbije te izmene usvojila u neizmenjenom obliku, kako su predložili predstavnici advokata, istakavši da su definisana sporna pitanja - postojanje javnobeležničkog zapisnika, ugovora o prometu nepokretnosti i postupak potvrđivanja pravnih poslova tzv. solemnizacija.

S druge strane, predstavnici opozicije Selakovića smatraju odgovornim što je došlo do "paralize pravosuđa, jer je tvrdoglavo insistirao na stvarima koje sada anulira podnošenjem izmena zakona" i zatražili su njegovu ostavku.

Raspravu su pratili su i predstavnici advokature, a predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Dragoljub Đorđević rekao je novinarima da će advokati početi sa radom onog trenutka kada izmene Zakona o javnom beležništvu stupe na snagu.

On je poručio da advokatura više neće ćutati i da zahtev za smenu ministra Selakovića još važi, ali da nije uslov za obustavu protesta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Firma Toplica Green Energy planira gradnju solarne elektrane kod Kuršumlije

Opština Kuršumlija objavila je javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko-arhitektonske razrade lokacije solarne elektrane Vrševac 1. Investitor je kompanija Toplica Green Energy doo iz Kuršumlije. Ukupna površina parcele koja je obuhvaćena projektom iznosi 13.649,22 m², koja je, kako se navodi, poljoprivredno zemljište - pašnjak 5. klase, u privatnoj svojini investitora, na kome ne postoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.