Izvor: Novosti | Subota, 17.01.2015.| 10:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Do kraja 2015. video nadzor u svim beogradskim školama

(Foto: Ivana Vuksa)
Sve osnovne i srednje škole u Beogradu, koje nisu imale video-nadzor, do kraja godine biće obezbeđene kamerama, a u onima u kojima već postoji, sistem će biti unapređen, najavljuje Snežana Đurić, sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu. Na taj način će se znatno poboljšati bezbednost đaka u školama, a i sprečiti krađe i uništavanje imovine.

- Planom za ovu godinu predviđeno je da sve škole dobiju video-nadzor, a tamo gde već postoji, kamerama će biti pokriven veći deo prostora - navodi Đurić.

- One će biti povezane sa policijskim upravama na svakoj opštini.

Prema podacima Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu video-nadzor postoji u 134 osnovne škole, a kamere "nisu uključene" u 63 obrazovne ustanove. U srednjim školama video-nadzor je postavljen u 50 objekata. Školski policajaci nedostaju u 79 osmoletki, kao i u sedam srednjih škola. Nadležni u gradu će nastaviti da, u saradnji sa opštinskim odeljenjima policijske uprave, rade na povećanju broja škola u kojima postoji školski policajac.

U budžetu je planiran i novac za nastavak ograđivanja školskih dvorišta, sređivanje mokrih čvorova i fiskulturnih sala. Od većih investicija biće rekonstruisana škola u Dražnju i Rušnju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.