NavMenu

Kopaonik biznis forum od 3. do 5. marta 2015.

Izvor: Beta Petak, 16.01.2015. 13:45
Komentari
Podeli
Kopaonik biznis forum održaće se ove godine po 22. put, od 3. do 5. marta, pod sloganom "Nova vizija industrijalizacije privrede i modernizacije društva", objavio je organizator - Savez ekonomista Srbije.

Forum će i ove godine biti pod pokroviteljstvom predsednika Vlade Srbije, a očekuje se da, kao i ranijih godina, okupi više od 500 učesnika, među kojima su predstavnici države, diplomate, poslovni ljudi.

Programski odbor foruma predvideo je raspravu u okviru tri teme - "Igrati da bi se pobedilo, umesto igrati da bi se igralo", "Nacionalna strategija ekonomskog i socijalnog razvoja: Srbija 2015-30" i "Industrijske politike: nova platforma za vođenje ekonomske politike i ključne mere".

Na plenarnoj sednici predviđeno je da se govori o strategijskoj poziciji Srbije i perspektivi oporavka privrede o čemu će, kako je najavljeno, govoriti i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministar finansija Dušan Vujović i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Na skupu će govoriti i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Govoriće i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministar privrede Zeljko Sertić, kao i šefica Pregovaračkog tima za pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji Tanja Miščević.

Očekuje se da na Kopaoniku budu i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport, ambasadori SAD - Majkl Kirbi, Nemačke - Hajnc Vilhelm, Kine - Li Mančang i Italije - Đuzepe Manco.

U nekoliko panela razgovaraće se o poljoprivredi, energetici, trgovini i turizmu, reformi državne uprave, regionalnoj ekonomskoj saradnji, partnerstvu privatnog i javnog sektora, digitalizaciji i telekomunikacijama, tržištu osiguranja, stranim investicijama, inovacijama i tehnološkom razvoju, ulozi medija u reformi.

Očekuje se i učešće predstavnika mnogih kompanija među kojima i firme "MK grupa", "Telekom", "Telenor", VIP, "Microsoft", "Hewlett-Packard", "Wiener Stadtische", "Generali Osiguranje", "Delta agrar", "Nectar".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.