NavMenu

"Lavazza" kupuje dva francuska brenda za 600 mil EUR

Izvor: seebiz.eu Sreda, 14.01.2015. 09:41
Komentari
Podeli

Italijanski proizvođač kafe "Lavazza" ponudio je 600 mil EUR za kupovinu dva francuska branda u istom sektoru.

Na meti Italijana našli su se brendovi "L'Or" i "Grand Mere" koji moraju da se prodaju kako bi njihovi sadašnji vlasnici, kompanije "Mondelez International" i "D. E. Master Blenders 1753", mogle da se spoje. Italijani su uvereni da će uskoro finalizirati posao.

Pripreme za akviziciju "Lavazza" je započela još u oktobru, a osim nje zainteresovan je bio i izraelski "Strauss Group", kao i četiri investiciona fonda.

No, "Lavazza" je jedina preostala kao najozbiljniji ponuđač, navodi "Reuters". Italijanska kompanija planira da poveća udeo prihoda sa inostranog tržišta sa sadašnjih 46% na 70%, navodi "Reuters".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.