NavMenu

"Agrokor" demantovao tvrdnje o privremenoj prodaji deonica trgovinskog lanca "Mercator"

Izvor: Utorak, 13.01.2015. 14:07
Komentari
Podeli

Na pitanje da li su istinite tvrdnje ljubljanskog "Dnevnika" o tome da koncern "Agrokor" traga za kupcima kojima bi kroz opcijske, odnosno terminske ugovore privremeno prodao 38% deonica kompanije "Mercator", sa obavezom kasnijeg prava na ponovni otkup tog dela, iz firme "Agrokor" kratko je odgovoreno da informacija nije tačna, prenosi internet portal indikator.ba.

Prema navodima slovenačke štampe, transakcija je trebalo da bude obavljena preko Todorićeve firme "Agrokor Investments" čije sedište je u Holandiji, a ne direktno preko koncerna "Agrokor".

Međutim, kako prenosi taj internet portal, u kompaniji "Agrokor" se ipak nadaju da bi za otkup ponuđenih 38% deonica trgovinskog lanca "Mercator" intersovanje možda mogle pokazati pojedine banke i penzijski fondovi iz Hrvatske koji su Ivici Todoriću proteklih godina u više navrata pomogli u određenim finansijskim situacijama.

Slovenačka štampa navodi da hrvatski penzioni fondovi ponovo kupuju deonice kompanije "Mercator" i na taj način sprečavaju da vrednost denonica te firme padne ispod 70 evra.


Ljubljanski "Dnevnik" podseća da je koncernu "Agrokor" dospela isplata 50 mil EUR kredita francuskoj banci BNP Paribas Fortis, a uskoro ga čeka i obaveza vraćanja dela zajma rovinjskoj "Adris grupi".

Tom holandskom transakcijom, komapnija "Agrokor", prema oceni ljubljanskog "Dnevnika" pokazuje da su bile tačne tvrdnje pojedinih slovenačkih institucija da Todorić nije ima zatvorenu finansijsku konstrukciju za preuzimanje kompanije "Mercator group".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.