Izvor: Tanjug | Utorak, 13.01.2015.| 12:35

U "Cimosu" počelo otpuštanje radnika

(Foto: cimos.eu)
Slovenačka kompanija za proizvodnju delova za motorna vozila "Cimos" uručila je otkaze desetorici radnika, čime su počela otpuštanja zaposlenih kao jedna od mera finansijskog restrukturiranja kompanije.

Kako je javio Radio Kopar, rukovodstvo "Cimosa" objavilo je nameru o otpuštanju u sklopu Plana finansijskog restrukturiranja, koji bi trebalo da bude podloga za poslovnu reorganizaciju kompanije, prenosi Seebiz.

U Kopru računaju da će reorganizacija biti završena do kraja godine, a stečajni upravnik je pre nekoliko dana obavio revidirani popis običnih financijskih potraživanja i kreditorima "Cimosa" priznao 148 miliona potraživanja.

"Cimos" je od juna prošle godine u prisilnom poravnanju koje treba da bude završeno u aprilu, kada će banke poverioci i država postati vlasnici "Cimosa", navodi radio.

Sindikati su povodom uručenih otkaza zatražili razgovor sa Upravom, tvrdeći da oni nisu u skladu sa postignutim sporazumima.

Prema podacima sa sajta "Cimosa" u sastavu te grupe u Srbiji posluju - TPS Novi Kneževac, "Livnica Kikinda", FAM Sečanj, "Lira Kikinda", "Liradom" ugostiteljstvo Kikinda, Livnica mašinogradnja Kikinda, "Krušik" Mionica.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.