Izvor: eKapija | Utorak, 13.01.2015.| 13:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mutifunkcionalnost futurističkog nameštaja - Nemanja Kiso predstavio dizajnerski rad Beograđanima (FOTO)

Nemanja Kiso

Višenamenski, minimalistički, futuristički - ovim rečima se može opisati nameštaj Nemanje Kisoa, mladog srpskog dizajnera. Kiso je javnosti postao poznat po svojoj višenamenskoj rasklopivoj sofi, koja je trenutno izložena u prostoru "KONCEPT 45.0" u centru Beograda, a nedavno je predstavio i multifunkcionalnu policu za televizor.

Višenamenska rasklopiva sofa (Foto: Nemanja Kiso, dizajner)


Kako je praktičnost glavna ideja ovih dizajnerskih komada nameštaja, višenamenska sofa može da se rasklopi, a delovi da se poređaju po želji i tako se uklope u prostore različitih veličina i oblika. Iako je prvenstveno namenjena stambenom prostoru, izgleda kao dobro uklopiv komad nameštaja za čekaonice, kafiće, klubove ili poslovne prostore. Sofa ovog dizajnera, koji je posvećen kreairanju modernog i upotrebnog nameštaja, napravljena je od sunđera i memorijske pene na završnom sloju, a presvučena je u mikrofiber ili prevrnutu kožu, po izboru kupca.

Polica za televizor prati oštre linije sofe i može biti napravljena od iverice, univera ili medijapana. Dizajner napominje da na polici uopšte ne mora da stoji televizor, već muzički uređaj ili knjige, dok su prorezi na unutrašnjem delu pogodni za odlaganje flaša.

TV komoda (Foto: Nemanja Kiso, dizajner)


Prvenac porodice komadnog nameštaja Nemanje Kisoa - višenamenska sofa - bio je izložen na Beogradskom međunarodnom sajmu nameštaja 2013. godine. Ovaj mladi arhitekta dizajna enterijera, koji je diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti pre 6 godina, tvrdi da teži "istraživanju i traganju za novim oblicima, formama, materijalima i tehnologijom", a namera mu je da stvori novi prepoznatljivi pečat u dizajnu nameštaja, kako u Srbiji, tako i u svetu. Želeo bi i da se oproba i u dizajniranju velikih objekata u zemlji.

Fotogalerija
Višenamenska rasklopiva sofa i TV komoda - radovi dizajnera Nemanje Kisa

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.