NavMenu

Mutifunkcionalnost futurističkog nameštaja - Nemanja Kiso predstavio dizajnerski rad Beograđanima (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 13.01.2015. 13:38
Komentari
Podeli

Nemanja KisoNemanja Kiso

Višenamenski, minimalistički, futuristički - ovim rečima se može opisati nameštaj Nemanje Kisoa, mladog srpskog dizajnera. Kiso je javnosti postao poznat po svojoj višenamenskoj rasklopivoj sofi, koja je trenutno izložena u prostoru "KONCEPT 45.0" u centru Beograda, a nedavno je predstavio i multifunkcionalnu policu za televizor.

Višenamenska rasklopiva sofa (Foto: Nemanja Kiso, dizajner)Višenamenska rasklopiva sofa


Kako je praktičnost glavna ideja ovih dizajnerskih komada nameštaja, višenamenska sofa može da se rasklopi, a delovi da se poređaju po želji i tako se uklope u prostore različitih veličina i oblika. Iako je prvenstveno namenjena stambenom prostoru, izgleda kao dobro uklopiv komad nameštaja za čekaonice, kafiće, klubove ili poslovne prostore. Sofa ovog dizajnera, koji je posvećen kreairanju modernog i upotrebnog nameštaja, napravljena je od sunđera i memorijske pene na završnom sloju, a presvučena je u mikrofiber ili prevrnutu kožu, po izboru kupca.

Polica za televizor prati oštre linije sofe i može biti napravljena od iverice, univera ili medijapana. Dizajner napominje da na polici uopšte ne mora da stoji televizor, već muzički uređaj ili knjige, dok su prorezi na unutrašnjem delu pogodni za odlaganje flaša.

TV komoda (Foto: Nemanja Kiso, dizajner)TV komoda


Prvenac porodice komadnog nameštaja Nemanje Kisoa - višenamenska sofa - bio je izložen na Beogradskom međunarodnom sajmu nameštaja 2013. godine. Ovaj mladi arhitekta dizajna enterijera, koji je diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti pre 6 godina, tvrdi da teži "istraživanju i traganju za novim oblicima, formama, materijalima i tehnologijom", a namera mu je da stvori novi prepoznatljivi pečat u dizajnu nameštaja, kako u Srbiji, tako i u svetu. Želeo bi i da se oproba i u dizajniranju velikih objekata u zemlji.

Fotogalerija
Višenamenska rasklopiva sofa i TV komoda - radovi dizajnera Nemanje Kisa
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.