NavMenu

Italijanska kompanija "Rigoni di Asiagio" ulaže u organsku proizvodnju u Srbiji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 12.01.2015. 13:39
Komentari
Podeli

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković, generalni direktor kompanije "Rigoni di Asiagio" Andrea Rigoni i poljoprivredni proizvođači, potpisaće u utorak 13. januara 2015. godine u 12 časova, ugovore o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, u velikoj sali zgrade Opštine Negotin, najavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Jedna od najvećih italijanskih proizvođača organske hrane, kompanija "Rigoni di Asiagio" namerava da u Srbiji podigne višegodišnje zasade pod organskom proizvodnjom na oko 200 hektara u prvoj fazi investicije. Osim toga, namera im je da na zakupljenoj površini investiraju u zalivne sisteme, u prerađivačke kapacitete ali i da uspostave saradnju sa lokalnim poljoprivrednim proizvođačima, koji će svoje organske proizvode moći da plasiraju pomenutoj kompaniji.

Sutra će biti potpisano ukupno 27 ugovora, a za ukupnu površinu zakupljenog zemljišta na 653 hektara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.