Izvor: RTV | Nedelja, 11.01.2015.| 14:10

Odluka o prodaji "Mitrosa" odložena za nedelju dana

Iako je za petak, 9. januar bilo najavljeno donošenje odluke Odbora poverilaca o prodaji sremskomitrovačkog "Mitrosa" to se ipak nije dogodilo. Odluka je odložena zbog procesnih razloga za sedam dana, rečeno je RTV-u u Odboru poverilaca.

Tada će biti i poznato da li će to preduzeće iz stečaja biti prodato za 800.000 EUR jedinom zainteresovanom kupcu - austrijskom "Gierlingeru" ili će nastaviti da tavori.

Prema saznanjima RTV-a, naredna sednica odbora poverilaca održaće se kroz nedelju dana i tada će, najverovatnije, biti prihvaćena ponuda "Gierlingera" pošto je to poslednja šansa za prodaju "Mitrosa".

Naime, austrijski investitor je još na prvom obraćanju medijima istakao da je čvrsto rešen da ostane u Sremskoj Mitrovici a to znači da će, ako ne kupi "Mitros", za nekoliko meseci izgraditi novu klanicu u ovom gradu.

Izvori bliski Odboru poverilaca tvrde da većina članova odbora zastupa stav da "Mitros" treba prodati jer će bivši gigant teško naći novog kupca ako Austrijanci u gradu naprave novu klanicu.

Na sastanku u petak, obavljena je zamena dosadašnjeg člana Odbora iz DDOR-a novim članom, a to je gradski pravobranilac Miroslav Medić.

Nezvanično saznajemo, da je ostavka predstavnika DDOR-a podneta još pre godinu dana.

U odboru poverilaca sedi ukupno pet članova. Pored Medića to su dva advokata koji zastupaju radnike, predstavnici "Takovo agrara" i Elektrovojvodine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.