NavMenu

Rekonstrukcija atletske staze u Čačku do 2016?

Izvor: Ozonpress Utorak, 06.01.2015. 09:28
Komentari
Podeli
Rekonstrukcija čačanske atletske staze mogla bi da počne u 2016. godini ako Atletski savez Srbije ostane pri svom obećanju da će finansirati nabavku tartana, kažu za "Ozonpress" Dragan Urošević, predsednik Atletskog kluba "Sloboda", i član Komisije za sport Vlade Milić.

Pomoć za rekonstrukciju atletske staze obećao je još u martu 2013. godine generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković prilikom razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave, ali je prema rečima Uroševića, nešto stalo.

- Razgovori teku ozbiljno već dve godine. Po prvobitnoj situaciji, trebalo je da građevinski radovi krenu već u 2014. godini, ali je nešto stalo. Projekat je urađen i nadam se da ćemo atletsku stazu dobiti 2016. godine. To je godina kada ćemo obeležiti 50 godina AK "Sloboda", pa se nadam da ćemo tada imati jedno veliko takmičenje - rekao je Urošević.

Član Komisije za sport Vlade Milić kaže da je grad obezbedio projekat za rekonstrukciju atletske staze. Firma koja je dobila posao na javnom tenderu, uradila je projekat kojim je predviđeno da bude izgrađeno 8 traka za trčanje, dva zaletišta za skok s motkom, dva zaletišta za skok u dalj i troskok, dva zaletišta za skok u vis, zaletišta za bacanje koplja, dva kruga za bacanje kugle, jedan krug za bacanje diska i kladiva sa zaštitnim kavezom, kao i jama za stipl.


U planu je da staza, nakon rekonstrukcije, dobije Sertifikat za atletsku stazu II ili III konstruktivne kategorije, što bi bio uslov održavanje regionalnih takmičenja, ili evropskih juniorskih takmičenja.

- Projekat je urađen, a u dogovoru sa sekretarom ASS ostaje da pripremimo teren za postavljanje tartana. Na Atletskom savezu je da obezbedi sredstva za to, što je i najveća investicija - rekao je Milić.

Atletska staza u Čačku napravljena je 1973. godine i u to vreme bila je jedna od najlepših u tadašnjoj SFRJ. Poslednji put je rekonstruisana 1986. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.