Izvor: eKapija | Utorak, 30.12.2014.| 14:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Usvojen budžet Grada Beograda za 2015. godinu - Izmenjene odluke o lokalnim taksama, naknadama za uređivanje zemljišta i zakupnini poslovnog prostora

Budžet Grada Beograda za 2015. godinu iznosiće oko 80,26 milijardi dinara, odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda. Budžetski deficit smanjen je u odnosu na prethodnu godinu i iznosi oko 4,1 milijardu dinara, prenosi Beoinfo.

Sekretar za finansije Slobodan Milosavljević je rekao da je pred nama teška godina, ali da je cilj da se finansije u Gradu stabilizuju i da se uđe u investicioni ciklus.

Ukupna sredstva Grada iznose oko 74,7 milijardi dinara, dok je gradskim opštinama pripalo oko 9,8 milijardi dinara, prenosi Beoinfo.

Odbornici Skupštine grada saglasili su se i sa rebalansom budžeta za 2014. godinu, Izmenom odluke o lokalnim komunalnim taksama, zatim o merilima za utvrđivanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta i o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor.

Doneta je i Odluka o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine. Mesečna visina naknade određena je prema površini nepokretnosti i iznosi 0,87 dinara po kvadratnom metru za stambene objekte i 2,64 dinara po kvadratnom metru za poslovne objekte. Izmenjena je i odluka o boravišnoj taksi.
Iznos boravišne takse za turističko mesto prve kategorije sada je 146 dinara dnevno. Zahvaljujući ovome, procenjuje se da će se na nivou Grada u 2015. godini ostvariti veći prihod od oko 8,7 miliona dinara. Odluka počinje da se primenjuje od 1. januara, prenosi Beoinfo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.