NavMenu

Biljni sir za izvoz - Mlekara "Belanova" iz Lepenice osvaja inostrano tržište

Izvor: Novosti Ponedeljak, 29.12.2014. 08:41
Komentari
Podeli
Za nešto manje od godinu dana, koliko Mlekara "Belanova" radi u Lepenici, kod Vladičinog Hana, svojim sirevima sa dodatkom biljnih masti osvojila je domaće tržište. To preduzeće, vlasništvo bugarske kompanije, ima i izvoznu dozvolu te radi na sklapanju ugovora sa partnerima iz BiH, Crne Gore, Makedonije i Kosova i Metohije.

- U asortimanu imamo biljnu fetu, sitan sir i dve vrste biljnog kriška sira. Postoji tendencija da u narednoj godini započnemo i proizvodnju kačkavalja. U segmentu proizvodnje sireva sa dodatkom biljnih masti već smo postali lider u Srbiji. Tržište širimo i van granica naše zemlje. Uposlili smo 40 radnika i ukoliko nastavimo ovim tempom rada, u planu je zapošljavanje i novih. Inače, zadovoljstvo mi je što smo angažovali mlade ljude, u opštini koja beleži stopu nezaposlenosti od preko 59% - izjavio je Aleksandar Nikolić, komercijalni direktor Mlekare "Belanova".

Međutim, otkup i prerada mleka na tom području još uvek su neizvesni, iako postoji interesovanje i mlekare i lokalnih proizvođača.

- Naše proizvodne hale prostiru se na 4.000 metara kvadratnih, što zahteva ozbiljne količine mleka. Dnevno nam je potrebno oko 80 tona ali u celom Pčinjskom okrugu nema dovoljnih količina, dok veliki proizvođači mleka u Srbiji već imaju ugovore sa "Imlekom" ili drugim mlekarama - kazao je Nikolić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.