NavMenu

Lečenje tumora mozga bez reza - KCS raspisao javni poziv za kupovinu gama noža

Izvor: eKapija/Blic Četvrtak, 25.12.2014. 13:21
Komentari
Podeli
Najsavremeniji aparat za lečenje tumora mozga - gama nož (gama knife), biće od sledeće godine dostupan i pacijentima u Srbiji. Aparat koji se smatra zlatnim standardom u lečenju tumora mozga biće kupljen za Klinički centar Srbije. KCS je 23. decembra zvanično pokrenuo javnu nabavku za njegovu kupovinu.

Kako piše "Blic", gama nož koštaće oko 4,5 mil EUR, a u tu cenu biće uključena montaža, sva prateća oprema, projektovanje i izvođenje radova na novom prostoru koji će biti izgrađen. Ministarstvo zdravlja je obezbedilo 80% potrebnog iznosa, dok je ostatak donirala Kontrola letenja.

Od 2008. pa do sada, RFZO je na lečenje u Tursku poslao 677 pacijenata i za to platio 4 mil EUR. Prof. dr Danica Grujičić, neurohirurg i koordinator u Ministarstvu zdravlja, rekla je za "Blic" da će novi objekat biti smešten pored Centra za magnetnu rezonancu u KCS.


Prema uslovima iz javnog poziva, rok za podnošenje ponuda je 22. januar 2015, do 10 časova.

Odluka o sklapanju ugovora biće doneta u roku od 25 dana od dana otvaranja ponuda, osim u naročito opravdanim slučajevima, kao što je obimost ili složenost ponuda, kada rok može biti 40 dana od dana otvaranja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.