NavMenu

Kompaniji "Alstom" zbog podmićivanja rekordna kazna od 772 mil USD

Izvor: seebiz.eu Utorak, 23.12.2014. 14:45
Komentari
Podeli

Francuska energetska i inženjerska kompanija "Alstom" priznala je krivicu i platiće 772 mil USD kazne u postupku koji je protiv nje pokrenulo američko ministarstvo pravosuđa zbog podmićivanja vladinih službenika kako bi dobili poslove širom sveta.

Ta nagodba, koju je u ponedeljak objavilo ministarstvo pravosuđa, predstavlja dosad najveću kaznu koju su Sjedinjene Države izrekle protiv neke kompanije zbog kršenja zakona o podmićivanju u inostranstvu.

"Alstom" je bio optužen za davanje desetke milijuna dolara mita širom sveta, uključujući zemlje kao što su Indonezija, Saudijska Arabija, Egipat i Bahami.

Ministarstvo pravosuđa je saopštilo je da je "Alstom" platio više od 75 mil USD da bi osigurao dobijanje projekata širom sveta vrednih 4 mlrd USD.

Tagovi:
mito
korupcija
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Firma Toplica Green Energy planira gradnju solarne elektrane kod Kuršumlije

Opština Kuršumlija objavila je javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko-arhitektonske razrade lokacije solarne elektrane Vrševac 1. Investitor je kompanija Toplica Green Energy doo iz Kuršumlije. Ukupna površina parcele koja je obuhvaćena projektom iznosi 13.649,22 m², koja je, kako se navodi, poljoprivredno zemljište - pašnjak 5. klase, u privatnoj svojini investitora, na kome ne postoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.