NavMenu

Nagrade za softver koji pomaže u poljoprivredi - Novosadski "Greensoft" dobitnik priznanja "Diskobolos 2014" i "Kapetan Miša Anastasijević"

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.12.2014. 19:55
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Informatički savez Srbije (JISA) dodelio je kompaniji "Greensoft" iz Novog Sada posebno priznanje za razvoj inovatnih softvera specijalizovanih za upravljanje procesima poljoprivredne proizvodnje i svim vrstama zemljišta, na jubilarnoj 20. dodeli priznanja "Diskobolos". Dodela priznanja održana je 10. decembra u Starom dvoru u Beogradu, saopštio je "Greensoft".

- Moderna poljoprivredna proizvodnja se danas ne može ni zamisliti bez korišćenja savremenih tehnologija. S obzirom na to da je razvoj agroindustrije strateški cilj države Srbije, naš softver je tehnološki alat koji može da pomogne na tom putu. Bilo da je reč o homogenoj parceli ili lokacijski distribuiranom zemljištu, naš softver generiše podatke o ukupnoj površini zemljišta kojim poljoprivredno preduzeće ili država raspolaže, zasadima, planu setve, žetve, neophodnim troškovima goriva, semena i drugih resursa. Osnovni zadatak ovog softvera jeste da olakša rad poljoprivrednim proizvođačima i što je još važnije da smanji operativne troškove – istakao je direktor kompanije "Greensoft" Zvezdan Žarić koji se zahvalio se stručnom žiriju na priznanju, dodavši da su ovakva priznanja podstrek za dalji razvoj i još kvalitetniji rad.

Informatičke nagrade "Diskobolos 2014" dodeljene su u kategorijama: proizvodnja, projektovanje, upravljanje, društvene delatnosti, finansije, zdravstvo, obrazovanje, usluge i veb ostvarenja.

"Greensoft" je osnovan 2012. godine, a rad na istraživanju potreba globalnog poljoprivednog tržišta i razvoju inovativnog softvera započet je nekoliko godina ranije. Nakon samo dve godine od osnivanja, razvijeni su i usavršeni "AgroGIS" i "AgroLIFE" softveri koji agronomima i vlasnicima poljoprivrednih dobara omogućavaju efektivno planiranje, realizaciju i upravljanje procesima poljoprivredne proizvodnje, uz istovremeno povećanje prinosa, ukupnih prihoda i smanjenje operativnih troškova. Od jula 2014. "Greensoft" je deo "TeleGroup sistema", a cilj kompanije je da softverske pakete "AgroLIFE" i AgroGIS", patentirane kod Zavoda za zaštitu intelektualne svojine Srbije, plasira pored regionalnog i na globalnom tržištu, dodaje se u saopštenju.


Kompanija "Greensoft" ponela je nedavno još jedno priznanje - "Kapetan Miša Anastasijević", koje se dodeljuje za posebne poslovne i društvene rezultate u toku jedne kalendarske godine. Ta nagrada je ovogodišnjim laureatima iz Vojvodine uručena 11. decembra 2014. godine, u svečanoj sali Matice srpske u Novom Sadu. "Greensoft"-u je priznanje dodeljeno je za poslovnu viziju i nove tehnologije, u segmentu razvoja inovativnih softvera "AgroLIFE" i "AgroGIS".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.09.2023.  |  Energija, Finansije

Bajatović: Srbija mora da kupi još najmanje 500 miliona m3 gasa

Srbija mora da kupi još najmanje 500 miliona metara kubnih gasa, izjavio je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović. On je, govoreći o najavljenom poskupljenju gasa, za RTS rekao da Srbija i dalje ima najpovoljniju cenu gasa u Evropi. - Na tržištu se sada može naći gas negde od 42 do 55 EUR po megavatu. Odnosno, 550 USD plus transport ili 450 USD plus transport. Kada biste vi to preveli na naše cene, ovo poskupljenje je moralo da bude veće

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.