Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.12.2014.| 14:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Od januara 2015. elektronska carina - Primenom Novog kompjuterizovanog tranzitnog sistema papirna dokumentacija odlazi u istoriju

(Foto: carina.rs)
Carinsko područje Srbije jedino prekida lanac sigurnog transporta robe u ovom regionu i na Koridoru 10. Uvođenjem Novog kompjuterizovanog tranzitnog sistema (NCTS) naša zemlja će pridružiti državama Evropske unije, CEFTA-e i Turskoj, koje koriste ovaj carinski postupak.

Prema planovima Uprave carina, Srbija bi u januaru 2015. godine trebalo da uspostavi NCTS, tačnije da papirnu dokumentaciju u potpunosti zameni elektronskom.

Tako će, prema rečima pomoćnika direktora Uprave carina Srbije Veselina Miloševića, unaprediti saradnju carinskih administracija, kako bi unapred dobile informaciju o robi, transportnom sredstvu i vrednosti te robe, ali i da bi se unapred znala analiza rizika.

NCTS je, prema njegovim rečima, preduslov za članstvo u EU, koristi ga 28 zemalja EU, zemlje CEFTA-e i Turska.

Milošević dodaje da je geostrateški položaj Srbije izuzetno tranzitnog karaktera, jer se naša država nalazi u centru Balkana, odnosno povezuje zemlje jugoistočne Evrope sa centralnom i zapadnom Evropom.

- Carinsko područje Srbije trenutno je jedino koje prekida taj lanac NCTS u Evropi, što na neki način dovodi u pitanje opasnost da se Koridor 10 ne koristi, već da roba ide preko Bugarske i Mađarske što bi negativno doprinelo našim budžetskim prihodima - naveo je Milošević.

Rezultati pilot faze

Pilot faza primene NCTS u Republici Srbiji otpočela je 23. septembra 2014. godine, a sada su naporima Uprave carina sve carinske ispostave uključene u novi sistem.

- Do sada 21 špedicija elektronski podnosi NCTS tranzitne deklaracije, a pomoću ovog sistema ukupno je oko 1.500 kamiona tranzitiralo kroz Republiku Srbiju. Veći broj špedicija ima već odobrenu elektronsku komunikaciju sa Upravom carina i instaliranu aplikaciju, što praktično znači da je pitanje trenutka kada će otpočeti elektronski da podnosi NCTS deklaracije - kažu za "eKapiju" u Upravi carina.

Uprava carina je, kako kažu, ponudila svaku vrstu podrške privredi za korišćenje NCTS: edukaciju za špedicije i transportere, kao i besplatnu aplikaciju za mala i srednja preduzeća.

(Foto: carina.rs)
U želji da svi korisnici imaju istovetne uslove carinskog poslovanja, Uprava carina Republike Srbije je u novembru objavila besplatnu web aplikaciju za pristup Novom kompjuterizovanom tranzitnom sistemu https://eccgw.carina.rs/ncts/. Aplikacija je namenjena pre svega malim i srednjim preduzećima, odnosno onima koji zbog nedostatka sredstava nisu mogli samostalno da je nabave na tržištu. Interesovanje za pristupanje ovom sistemu je veliko, jer je do sada, prema podacima Uprave carina, tu želju izrazilo više od 50 kompanija.

Odlaganje NCTS koštalo bi od 30 do 50 mil EUR

- Eventualnim odlaganjem početka primene i pravilnog funkcionisanja sistema NCTS, Republika Srbija može da se suoči sa realnom opasnošću da jedan deo transportnih sredstava koji sada koriste našu zemlju kao tranzitnu rutu, odustane od te rute i počne da koristi Koridor 4 (preko Bugarske i Rumunije), ili neku drugu rutu, čime bi se bitno smanjili prihodi od tranzita, kao važne privredne delatnosti. Računica pokazuje da bi gubitak za budžet bio između 30 i 50 mil EUR na godišnjem nivou! - upozoravaju u Upravi carina.

e-carina štedi i novac i vreme

Dok sistem NCTS-a ne bude uveden u Republiku Srbiju, tranzitni postupci će biti usporeni, koristiće se carinske deklaracije u papirnoj formi, sa povećanim iznosom bankarskih garancija, što u svemu poskupljuje prevoz robe. Uspešna implementacija NCTS bi dala doprinos daljem povećanju konkurentnosti Koridora 10 u odnosu na ostale koridore u regionu, a samim tim bi proizvela i pozitivne finansijske efekte po Republiku Srbiju (kroz veću uposlenost banaka, menjačnica, ugostiteljskih objekata, auto servisa, benzinskih stanica, naplate drumskih taksi i ostalo).

I transporteri se raduju elektronskoj carini

Da će NCTS olakšati poslovanje, saglasan je i Neđa Mandić, predsednik Privredne komore "Međunarodni transport i logistika".

- Novi sistem će olakšati poslovanje i u uvozu i u izvozu. Do sada mi nismo imali problema u izvozu, zato što kada ocarinimo unutar Srbije ne dobijamo nikakvu propratnicu, koja nas, inače, košta. Međutim u uvozu je bio ozbiljan problem. Kada utovarimo neku robu i dovezemo je do granice u obavezi smo da tada damo dokumenta koja nosimo sa sobom špediteru koga odredi nalogodavac. Taj špediter radi propratnicu. Izrada propratnice košta, mi to moramo da platimo. Sa druge strane, izrada može da traje nekoliko sati, pa čak i nekoliko dana. U slučaju da uvoznik nema odgovarajuća dokumenta, nema dozvole za uvoz, mi moramo da čekamo sve dok ti papiri ne stignu. Znači - gubili smo i vreme i novac. Novim sistemom mi nećemo, osim pasoške kontrole, imati nikakva druga zadržavanja. Stižemo na odredište i tamo carinimo - objašnjava Mandić.

Marija Kambić

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.