NavMenu

Selidba Uprave za agrarna plaćanja iz Šapca u Beograd počinje do kraja godine

Izvor: Beta Sreda, 17.12.2014. 09:44
Komentari
Podeli
Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Danilo Golubović najavio je sinoć da bi do kraja godine trebalo da počne preseljenje Uprave za agrarna plaćanja iz Šapca u Beograd.

- Dobili smo odobrenje i za zapošljavanje još sto radnika, od kojih će manji deo biti u departmanu za ruralni razvoj, a ostali u Agenciju za agrarna plaćanja - kazao je Golubović novinarima na pauzi četvrtog Ekonomskog i trgovinskog foruma Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

On je precizirao da bi za desetak dana Vlada Srbije trebalo da odobri Ministarstvu poljoprivrede da od Direkcije za imovinu preuzme jednu zgradu u Beogradu, namenjenu Upravi za agrarna plaćanja.

Golubović je naveo da će se preseljenjem Agencije osnažiti poljoprivreda i da će to biti poruka Evropskoj uniji da je Srbija ozbiljno shvatila probleme navedene u izveštaju o napretku.

Prema njegovim rečima, useljenje u novu zgradu biće fazno kako bi se izbegli nepotrebni troškovi.

Podsetio je da trenutno Uprava za agrarna plaćanja ima 70 radnika, što je nedovoljno za proces evropskih integracija i istakao da bi na kraju trebalo da bude 800 zaposlenih.

Golubović je kazao i da bi do kraja godine u Nacionalnoj laboratoriji trebalo da počnu fitoistraživanja što će, prema njegovim rečima, omogućiti dodatno usklađivanje sa standardima EU u oblasti poljoprivrede.

Uprava za agrarna plaćanja otvorena je 19. oktobra 2009. godine i to je jedina institucija koja se isključivo bavi isplatom subvencija poljoprivredi.

Njenim osnivanjem omogućeno je da Srbija u procesu integracije u Evropsku uniju koristi evropske fondove pretpristupne pomoći (IPA), kao i da u budućnosti uđe u budžetski sistem EU.

Kako je ranije objavljeno, iz tih fondova srpskoj poljoprivredi trebalo bi da bude dostupno između 30 i 60 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.