NavMenu

Šeik i Đoković grade na proleće na Kopaoniku - Opština Raška izdala sve potrebne papire za podizanje pet luksuznih hotela

Izvor: Novosti Utorak, 16.12.2014. 15:58
Komentari
Podeli
Na elitnim kopaoničkim lokacijama, u srcu ovdašnjeg ski-centra, idućeg proleća trebalo bi da započne izgradnja pet novih hotela. Između ostalih, turistička zdanja gradiće i šeik Muhamed bin Zajed i naš proslavljeni teniser Novak Đoković. Investitorima je naloženo da počnu pripremne radove, spremne su sve dozvole, a glavni radovi bi mogli da otpočnu čim na proleće vremenske prilike to dozvole, rečeno je "Novostima" u Opštini Raška.

Izgradnja šeikovog hotela, koji će biti i njegov lični kutak na Kopaoniku, planirana je na lokaciji gde se nalazio srušeni hotel "Jugobanka", na više nivoa gradiće se oko 100 luksuznih apartmana i niz pratećih objekata ukupne površine oko 10.000 kvadrata. Hotel Novaka Đokovića biće izgrađen na mestu sadašnjeg kafića "Doli Bel" i imaće površinu oko 1.000 kvadrata, iz oba hotela bukvalno se izlazi na skijališta.

Na vrhu Kopaonika hotele će graditi i Srđan Đoković, na lokaciji Krst, blizu staze Malo jezero, na najatraktivnijem delu planine hotel će graditi i firma "Euroline" iz Paraćina, a lep hotel trebalo bi da nikne i blizu skulpture "Belog mede" iznad konaka "Sunčani vrhovi" gde opština Raška prodaje 22 ara elitnog placa. Firma šeika Muhameda - "Mubadala" zainteresovana je za ulaganja u ski-staze i žičare, ali i u izgradnju većeg hotelskog kompleksa, jedna od lokacija koja će joj biti ponuđena je kompleks na kome se nalazio tokom NATO bombardovanja srušeni hotel "Bačište".

Dolazak šeika Muhameda i Novaka Đokovića za Kopaonik ima izuzetan značaj, posebno za imidž ovdašnjeg ski-centra, koji je svojevremeno projektovan da bude - svetski. Očekuje se da će šeik i Novak privući nove poznate investitore, ali i puno skijaša na Kopaonik.

Početak radova na još pet novih hotela od izuzetnog je značaja i za Opštinu Raška, koja očekuje da će se, po osnovu raznih taksi u njen budžet iduće godine sliti oko 200.000 miliona dinara.

Oduševljen šeik

Muhamed je prošle zime boravio na Kopaoniku, gde je uživao u lepotama ove planine, a sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem posetio je i restoran "Čajetinska česma", gde je imao priliku da proba kulinarske specijalitete ovoga kraja i razgovara sa lokalnim stanovništvom i ugostiteljima. Šeik nije krio oduševljenje lepotom Kopaonika i gostoprimstvom domaćina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.