Izvor: eKapija | Subota, 03.01.2015.| 15:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

PAMTIĆU U 2014: Đorđe Živanović

Đorđe Živanović
Đorđe Živanović je generalni direktor kompanije "Coface" u Srbiji. Skoro 70 godina, ova kompanija je jedan od najvećih igrača na tržištu osiguranja kredita. Doprinosi razvoju 35.000 kompanija širom sveta, koje pomažu i savetuju u svim fazama razvoja kako bi sprečili i umanjili rizik.
Svoje predstavništvo u Srbiji kompanija ima od 2007. godine.

Pitali smo Đorđa Živanovića, šta je po njegovom mišljenju obeležilo 2014. godinu?

DOGAĐAJ GODINE


- Kao događaj godine definitivno bih izdvojio promociju našeg novog i jedinstvenog proizvoda "Osiguranje potraživanja" koja se realizuje u saradnji sa našim partnerom "AXA osiguranjem". Kompanija "Coface" i "AXA osiguranje" ovim potezom šalju snažnu pozitvnu poruku, pre svega našoj privredi, da postoji još jedan vid moderne zaštite od neplaćanja i sigurnog rasta biznisa. Istakao bih da je "Coface" kao globalni lider u osiguranju potraživanja, prepoznao naše tržiše i da je Srbija postala 98 zemlja u svetu gde smo prisutni sa direktnom ponudom, osiguranja potraživanja.

PROMAŠAJ GODINE

- Nažalost to je definitivno stopiranje projekta Južni tok, koji je pre svega mogao da donese veliiki boljitak našoj privredi i da uposli veliki broj naših kompanija i radnika.

LIČNOST GODINE

- Novak Đoković, ličnost koja oslikava sve one karakterne osobine koje bi svi morali da razvijamo, počevši o odnosa prema svom poslu, posvećenosti i na kraju možda i najvažnije ljubavi i strasti prema svom pozivu.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Usvajanje Zakona o radu, kao jednog od osnovnih elemenata pozitivne transformacije naše države.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE


- Nepronalaženje rešenja za odlazak velikog broja mladih visokoobrazovanih ljudi, kao i još neadekvatna podrška privatnom sektoru, pogotovu mikro, malim i sredjnim preduzećima.

ŠTA OČEKUJETE U 2015. GODINI?


- Svi makroekonomski pokazatelji nam prikazuju da će sledeća godina biti još teža i izazovnija nego godina koja je za nama. Sledi nam godina pada životnog standarda usled neizbežnih fiskalnih mera, a sa druge strane predstoji nastavak postavljanja snažne privredne i ekomoske konstrukcije za neki bolji život, koji svi iščekujemo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.