NavMenu

Veselin Simonović direktor "Blica", Marko Stjepanović glavni urednik

Izvor: Blic Ponedeljak, 15.12.2014. 15:52
Komentari
Podeli
Veselin Simonović (Foto: mc.rs)Veselin Simonović
Kompanija "Ringier Axel Springer" sa zadovoljstvom saopštava da će od 15. januara 2015. godine novi glavni urednik integrisane redakcije biti Marko Stjepanović (40). Dosadašnji glavni urednik Veselin Simonović (56) postaje direktor "Blica", vodećih dnevnih novina i internet portala u Srbiji, u vlasništvu kompanije "Ringier Axel Springer", saoštio je "Blic".

Na novoj poziciji, Simonović će biti odgovoran za razvoj "Blica" i biće mentor timu mladih urednika integrisane redakcije. Veselin Simonović je na mestu glavnog urednika "Blica" od 1998. godine, a od oktobra 2010. je bio glavni urednik integrisane redakcije.

Marko Stjepanović se pridružio redakciji dnevnih novina "Blic" 1998. godine kao novinar, a tokom godina je novinarsko i uredničko iskustvo jačao kroz pokretanje i vođenje nekoliko novinskih izdanja. Vodio je redakciju dnevnih novina "24 sata", jedinih besplatnih dnevnih novina u Srbiji, i bio glavni urednik svih internet izdanja u kompaniji. Dugi niz godina bio je glavni urednik "Blica nedelje", a za zamenika glavnog urednika integrisane redakcije imenovan je u oktobru 2010. godine.

Od 1. januara 2015. godine, u skladu sa ovim promenama, Tijana Bajović (34) postaje izvršni direktor kompanije "Ringier Axel Springer". Na ovoj poziciji ona će biti odgovorna za strateški razvoj i operativno poslovanje kompanije. Tijana Bajović je deo tima od 2006. godine a od 2011. godine je na poziciji zamenika generalnog direktora kompanije.

Mark Dekan, glavni izvršni direktor kompanije "Ringier Axel Springer Media AG":

- Zahvaljujući Veselinu Simonoviću, "Blic" se razvio u vodeće dnevne novine i internet portal u Srbiji. Veselin je uvek branio principe nezavisnog i kritičkog novinarstva i služio kao uzor mnogim generacijama novinara. Sa novim ovlašćenjima će biti u mogućnosti da još efikasnije obavlja ovaj važan posao na poziciji direktora "Blica". Takođe, čestitam Marku Stjepanoviću na novoj ulozi i želim mu uspeh u budućem radu.


Jelena Drakulić-Petrović, generalni direktor kompanije "Ringier Axel Springer Srbija":

- Drago mi je što je Vesa Simonović nakon 17 godina na čelu redakcije prihvatio ponudu menadžmenta da preuzme i biznis ulogu u vođenju "Blica". Želim mu sreću i uspeh na novoj funkciji. Verujem da će Marko Stjepanović nastaviti tradicionalno dobru, relevantnu i jaku uređivačku politiku "Blica" koja će donositi dobre rezultate u pogledu tiraža štampanog izdanja i posećenosti internet portala."
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.