Izvor: eKapija | Petak, 26.12.2014.| 11:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

PAMTIĆU U 2014: Marija Blagojević

Marija Blgojević
Marija Blagojević je članica Izvršnog odbora "AXA Osiguranja".

Posle višegodišnjeg iskustva u bankarstvu, Marija Blagojević prelazi u osiguranje 2012. godine i od tada u "AXA Osiguranju" vodi sektore marketinga i distribucije. "AXA Osiguranje" je deo "AXA Grupe", globalnog lidera u osiguranju, koji posluje u 57 zemalja sveta, ima 102 miliona klijenata i zapošljava 157.000 ljudi.

Pitali smo Mariju Blagojević, šta je po njenom mišljenju obeležilo 2014. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Poplave u maju. Teška godina. Katastrofalne razmere majskih poplava, stradanja ljudi, velike štete i prizori uništene imovine ostavili su na mene najjači utisak. Poplave su nanele udarac pre svega građanima i od toga se prilično sporo oporavljaju. Poseban utisak ostavlja onaj momenat solidarnosti neposredno nakon poplava, onaj talas pripadanja i volje da se pomogne i bude deo zajednice.

PROMAŠAJ GODINE

- Slabost države da stane na kraj poigravanju sa novcem poreskih obveznika i malverzacijama, koje su potresle bankarski sektor.

LIČNOST GODINE

- Za razliku od uobičajenih predloga koji se najčešće koriste u ovakvim prilikama (sportisti, glumci, muzičari), napravila bih izuzetak i izdvojila prosečnog stanovnika poplavljenih područja i zavejanih sela gde nema struje. Bez obzira na pomoć koja je pristizala, angažovanje pojedinaca, kompanija, države, mi ni danas ne znamo kroz šta je sve prošao i šta ga očekuje na putu da jednog dana ponovo ima život na koji je navikao.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Reforme koje bi trebalo da unaprede okvir za poslovanje i privlačenje investitora i početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Razne administrativno – birokratske procedure i sistemski propusti koji u velikoj meri usporavaju reforme i srpsku privredu, a time i destimulišu investicije. U oblasti osiguranja izgubljena je još jedna godina, jer je izostalo očekivano usvajanje zakona i definisanje daljih koraka koji će unaprediti industriju.

ŠTA OČEKUJETE U 2015. GODINI?

- Sprovođenje reformi, potpuna implementacija započetog, da građani i privreda osete boljitak i da sa više entuzijazma gledaju u budućnost. U takvim okolnostima i osiguravajuća industrija će imati više posla.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.