Izvor: eKapija | Utorak, 06.01.2015.| 13:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

PAMTIĆU U 2014: Teodora Milenković

Teodora Milenković
Teodora Milenković je generalni sekretar Asocijacije lizing kompanija Srbije. Stručnjak i specijalista na polju upravljanja finansijama. Svoju karijeru započinje u Volksbanci na Malti gde je bila direktor sektora trezora, a u periodu od 2004. do 2012. godine bila je direktor sektora za upravljanje aktivom u "Delta Generali osiguranju".

Angažovana je kao konsultant za investicije u Republici Srbiji i kao gostujući predavač na predmetu Strateški menadžment na London School of Commerce. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a postdiplomske studije završila na Cardiff Metropolitan Univerzitetu u Velikoj Britaniji.

Pitali smo Teodoru Milenković, šta je po njenom mišljenju obeležilo 2014. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Međunarodna konferencija "Lizing kao podrška privredi Srbije", kojom je Asocijacija lizing kompanija Srbije obeležila 10 godina rada.

LIČNOST GODINE

- Imajući u vidu poplave koje su zadesile našu zemlju, humanost je bila najpotrebnija, pa bih izdvojila sve one koji su tom prilikom pomogli.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE


- Donošenje velikog broja novih zakona, koji će tek pokazati svoje efekte.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Sporost u primeni propisa.

ŠTA OČEKUJETE U 2015. GODINI?


- Unapređenje poslovnog okruženja, izmenu i dopunu pojedinih zakona i efikasniju primenu već usvojenih. Verujem da će lizing industrija biti još bolje prepoznata od strane naših privrednika i povećati svoje učešće na tržištu.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici Pamtiću u
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.