Izvor: eKapija | Nedelja, 28.12.2014.| 11:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

PAMTIĆU U 2014: Maria Constantinou

Maria Constantinou
Maria Constantinou je direktor funkcije Upravljanja mrežom i Stanovništvo Vojvođanske banke od 2013. godine. Posle rada u "American Express" i Kiparskoj banci, svoju profesionalnu karijeru više od decenije izgrađuje u "NBG grupi" sa sedištem u u glavnom gradu Grčke. Pre nego što je dobila poziciju u Vojvođanskoj banci, radila je u sektoru za međunarodne aktivnosti u Atini. Diplomirala je poslovnu administraciju na Deree koledžu u Atini, dok je master završila u Velikoj Britaniji na Univerzitetu u Bredfordu.

Pitali smo Mariu Constantinou, šta je po njenom mišljenju obeležilo 2014. godinu?


DOGAĐAJ GODINE

- Iako je bilo zaista važnih dešavanja na političkom, društvenom i ekonomskom planu, nažalost ono sto je u velikoj meri obeležilo proteklu godinu jesu katastrofalne poplave koje su zadesile Srbiju, što je direktno uticalo kako na život stanovništva, tako i na celokupnu privredu. Šteta od poplava procenjena je na preko milijardu evra. Ono što treba pohvaliti je velika solidarnost koju su pokazali pojedinici i kompanije širom regiona i sveta. Vojvođanska banka i njeni zaposleni su takođe pokazali veliku humanost i solidarnost prilikom ovog nemilog događaja.

PROMAŠAJ GODINE

- Otkazivanje projekta Južni tok je odluka koja će svakako imati dalekosežne posledice i za građane i za srpsku privredu.

LIČNOST GODINE

- Novak Đoković, prvi reket sveta i jedan od najvećih tenisera svih vremena je definitivno ličnost godine. Ne samo zbog izuzetnih rezultata u tenisu, već pre svega zato što je veliki humanista sa vizijom koji pomaže deci bez elementarnih uslova za život.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Potez države koji bi trebalo pozdraviti je iniciranje ekonomskih reformi koje imaju za cilj strožiju kontrolu javne potrošnje, iskorenjivanje sive ekonomije i razvoj privatnog sektora.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Najlošiji potez države je smanjenje penzija jer će se to odmah odraziti i na životni standard stanovništva.

ŠTA OČEKUJETE U 2015. GODINI?

- U narednom periodu glavni izazov Srbije biće da privuče strane investicije u zemlju, poveća izvoz i produktivnost i podigne životni standard građana. To se može ostvariti intenzivnijim razvojem novih poslovnih mogućnosti koje jedino mogu da dovedu do ekonomskog rasta i smanjenja nezaposlenosti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.