NavMenu

PAMTIĆU U 2014: Maria Constantinou

Izvor: eKapija Nedelja, 28.12.2014. 11:15
Komentari
Podeli
Maria ConstantinouMaria Constantinou
Maria Constantinou je direktor funkcije Upravljanja mrežom i Stanovništvo Vojvođanske banke od 2013. godine. Posle rada u "American Express" i Kiparskoj banci, svoju profesionalnu karijeru više od decenije izgrađuje u "NBG grupi" sa sedištem u u glavnom gradu Grčke. Pre nego što je dobila poziciju u Vojvođanskoj banci, radila je u sektoru za međunarodne aktivnosti u Atini. Diplomirala je poslovnu administraciju na Deree koledžu u Atini, dok je master završila u Velikoj Britaniji na Univerzitetu u Bredfordu.

Pitali smo Mariu Constantinou, šta je po njenom mišljenju obeležilo 2014. godinu?


DOGAĐAJ GODINE

- Iako je bilo zaista važnih dešavanja na političkom, društvenom i ekonomskom planu, nažalost ono sto je u velikoj meri obeležilo proteklu godinu jesu katastrofalne poplave koje su zadesile Srbiju, što je direktno uticalo kako na život stanovništva, tako i na celokupnu privredu. Šteta od poplava procenjena je na preko milijardu evra. Ono što treba pohvaliti je velika solidarnost koju su pokazali pojedinici i kompanije širom regiona i sveta. Vojvođanska banka i njeni zaposleni su takođe pokazali veliku humanost i solidarnost prilikom ovog nemilog događaja.

PROMAŠAJ GODINE

- Otkazivanje projekta Južni tok je odluka koja će svakako imati dalekosežne posledice i za građane i za srpsku privredu.

LIČNOST GODINE

- Novak Đoković, prvi reket sveta i jedan od najvećih tenisera svih vremena je definitivno ličnost godine. Ne samo zbog izuzetnih rezultata u tenisu, već pre svega zato što je veliki humanista sa vizijom koji pomaže deci bez elementarnih uslova za život.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Potez države koji bi trebalo pozdraviti je iniciranje ekonomskih reformi koje imaju za cilj strožiju kontrolu javne potrošnje, iskorenjivanje sive ekonomije i razvoj privatnog sektora.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Najlošiji potez države je smanjenje penzija jer će se to odmah odraziti i na životni standard stanovništva.

ŠTA OČEKUJETE U 2015. GODINI?

- U narednom periodu glavni izazov Srbije biće da privuče strane investicije u zemlju, poveća izvoz i produktivnost i podigne životni standard građana. To se može ostvariti intenzivnijim razvojem novih poslovnih mogućnosti koje jedino mogu da dovedu do ekonomskog rasta i smanjenja nezaposlenosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.