NavMenu

PAMTIĆU U 2014: Vojislav Genić

Izvor: eKapija Sreda, 17.12.2014. 09:41
Komentari
Podeli
Vojislav GenićVojislav Genić
Vojislav Genić, generalni direktor SAP-a za Jugoistočnu Evropu, ima osamnaest godina međunarodnog iskustva u različitim segmentima informacionih tehnologija. Za to vreme bio je na funkcijama od produkt menadžera do najviših rukovodećih pozicija.

Njegovu bogatu karijeru čini dvanaestogodišnje menadžersko iskustvo, koje obuhvata korporativni menadžment, razvoj i izvršenje strategija, finansija, operacija i budžetiranja, kao i pripajanje i akviziciju.

Osim toga, iskustvo je obogatio i različitim prodajnim ulogama u oblasti IT rešenja i servisa, kao i IT distribucije/veleprodaje. Osim njegove sadašnje pozicije, angažovanje u kompaniji "ComTrade" kao direktora "ComTrade IT Solutions and Services" i kodirektora "ComTrade Group", jedan je od pokazatelja njegovog iskustva u razvoju i izvršenju poslovnih strategija na korporativnom nivou.

Pitali smo Vojislava Genića, šta je po njegovom mišljenju obeležilo 2014. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Za mene je događaj godine velika transformacija koju je započeo SAP. Kompanija koja je više od 40 godina najpoznatiji globalni proizvođač poslovnog softvera, odlučila je da zakorači u potpuno novu eru razvoja, bazirajući se na inovacijama, klaud i mobilnim tehnologijama, želeći da diktira svetske trendove, a ne da ih sledi. Samo najhrabriji pojedinci i kompanije su spremni da se pomere iz svoje zone komfora i da započnu put u koji veruju. To trenutno radi SAP.

PROMAŠAJ GODINE

- Promašaja uvek ima, ali poznat je moto da ne greši samo onaj koji ništa ne radi. Dakle - ne treba se plašiti promašaja, već se treba plašiti letargije, status-quo situacije, čekanja da neko drugi za naš nešto učini.

LIČNOST GODINE

- Za mene su građani Srbije "ličnost" godine.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Smatram da su strukturne reforme u javnom sektoru najbolji potez države. Takođe smatram da je spremnost da se otvoreno zatraži i primeni stručna pomoć od zemalja, organizacija i kompanija koje uspešno funkcionišu u globalnom okruženju dobar potez države, koji će dati rezultate. Smatram da niko nije dovoljan sam sebi, da mu ne treba savet ili pomoć, a mislim da to važi i za državu.


NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- U domenu privrede kojim se ja bavim, do sada nisam uočio neki loš potez države u ovoj godini.

ŠTA OČEKUJETE U 2015. GODINI?

- Očekujem da se započete reforme sprovode efikasno, konzistentno i konsekventno. Zasad odlučnost u sprovođenju reformi demonstrira pre svega Vlada, ali je neophodno da se ona proširi na sve činioce u državi, uključujući i građane. Sada kada je započeto sa reformama, one ne smeju da se ugroze, a eventualno usporavanje ili zaustavljanje bi sigurno bio najlošiji mogući potez.

Reforme bi trebalo da omoguće uspostavljanje jednog održivog pozitivnog trenda, koji će nam kao građanima i društvu dati nadu u dugoročni napredak.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.