NavMenu

PAMTIĆU U 2014: Srđan Lazović

Izvor: eKapija Ponedeljak, 15.12.2014. 13:46
Komentari
Podeli
Srđan LazovićSrđan Lazović
Srđan Lazović je direktor za korporativne i regulatorne poslove i član borda direktora kompanije "British American Tobacco" (BAT) za region jugoistočne Evrope poslednjih sedam godina. Istovremeno je angažovan i u upravljačkim organima dve vodeće poslovne asocijacije u zemlji - kao potpredsednik Saveta stranih investitora (FIC) i clan UO Srpske asocijacije menadžera (SAM). Član je i Foruma poslovnih lidera, Međunarodne marketinške asocijacije kao i Udruženja za odnose sa javnošcu.

Profesionalnu karijeru započeo u Vladi Republike Srbije gde je bio jedan od pionira procesa evropskih integracija, od 2002. do 2005. godine kada prelazi u BAT. Dobitnik je vise domaćih i međunarodnih nagrada, uključujući i nagradu Kluba privrednih novinara i Privredne komore Srbije za najboljeg Mladog menadžera u Srbiji za 2009.-tu godinu.

Pitali smo Srđana Lazovića šta je po njegovom mišljenju obeležilo 2014. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Iako je godina na izmaku bila izuzetno burna, izdvojio bih srebrnu medalju košarkaša na Svetskom prvenstvu u Španiji. Ovaj uspeh sam video kroz prizmu povratka institucije tima, jedinstva, vere u uspeh i korak napred.

PROMAŠAJ GODINE

- Na žalost, fudbalska reprezentacija. Zbog svega onoga što košarkaši imaju, a oni nemaju. Timski duh, na prvom mestu.

LIČNOST GODINE

- Iako bi bilo pošteno reći "neverovatni Novak Đoković", ipak ću se odlučiti za Sašu Đorđevića, selektora košarkaša i jednog od, bez obzira što sam zvezdaš, idola iz moje mladosti. Sale je vratio veru u pobedu, kao ključni element svakog uspeha, u našu košarku. Nole, izvini, najbolji si, to svi znaju!

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Inicijalna reakcija nakon katastrofalnih poplava u maju.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Neadekvatna reakcija na sprečavanju sive ekonomije koja, i dalje, predstavlja "rak ranu" srpske ekonomije.

ŠTA OČEKUJETE U 2015. GODINI?

- Otvaranje nekoliko poglavlja sa EU, uspostavljanje makroekonomske stabilnosti kroz adekvatno adresiranje pitanja budžetskog deficita i javnog duga, transparentnije uslove poslovanja, manje birokratskih usporavanja, kao i odlučniju borbu protiv sive ekonomije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.