NavMenu

Povodom Dana Evrope, u Beogradu se održava Konferencija za preduzetničko obrazovanje i poslovnu inkubaciju

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.05.2007. 12:04
Komentari
Podeli

Povodom Dana Evrope, ministarstva privrede, prosvete i sporta Srbije, Privredna komora Srbije, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa holandskom nevladinom organizacijom "ATA", norveškom organizacijim SINTEF i projektom ENTRANSE, organizuju 9. i 10. Maja 2007. godine u Beogradu, organizuju Međunarodnu konferenciju "Preduzetničko obrazovanje i biznis inkubacija – razvoj privreda zasnovanih na znanju, kao prekretnici ka evropskim integracijama".

Konferencija će se fokusirati na dva prioriteta definisana EU Poveljom o malim preduzećima, kao i Lisabonskom agendom - podršku razvoju poslovnih inkubatora u cilju podsticanja razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, kao i podršku razvoju preduzetničkog obrazovanja.

Prisustvo velikog broja donatora biće prilika za dalje uspostavljanje i razvijanje neophodnih kontakata, u cilju podrške, promocije i jačanja poslovnih inkubatora u cilju podsticanja razvoja MSP.

Drugi dan Konferencije, 10. maj, biće posvećen razmeni iskustava i najboljih praksi u regionu zapadnog Balkana u pogledu razvoja preduzetničkog obrazovanja. Sve u skladu sa najnovijim evropskim tendencijama promišljanja i razvoja obrazovanja za preduzetništvo i preporukama međunarodne Konferencije o obrazovanju za preduzetništvo, održane u Kraljevini Norveškoj 2006. godine.

Konferencija i proslava Dana Evrope je deo trogodišnjeg Projekta razvoja privatnog sektora u zemljama zapadnog Balkana, koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Holandije. U radu Konferencije, osim predstavnika i stručnjaka zemalja zapadnog Balkana, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije, učestvuju i eksperti iz Mađarske, Slovačke i SAD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.