NavMenu

Za saradnju Srbije, BiH i Crne Gore 1,6 mil EUR od EU

Izvor: Beta Petak, 12.12.2014. 13:34
Komentari
Podeli
(Foto: seio.gov.rs)
Vlada Srbije i Evropska komisija potpisali su sporazume u vrednosti od 1,6 mil EUR za programe prekogranične saradnje s Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom, saopštila je u petak (12. decembra 2014. godine) vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Sporazume su potpisali ministarka bez portfelja zadužen za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović i direktor Generalnog direktorata za proširenje Evropske komisije Žan Erik Pake.

Kako je najavljeno, krajem ove ili početkom naredne godine biće raspisani pozivi za prikupljanje projekata prekogranične saradnje Srbije s BiH i Crnom Gorom koje će finansirati EU po osnovu potpisanih sporazuma.

Iz programa prekogranične saradnje Srbija sa BiH za taj javni poziv biće izdvojeno 3,6 mil EUR i to za saniranje posledica poplava, ali i njihovu prevenciju.

Za projekte iz programa prekogranične saradnje sa Crnom Gorom opredeljeno je 2,2 mil EUR, za povećanje produktivnosti i konkurentnosti privrednih, ruralnih, kulturnih i prirodnih resursa.

Donacije EU moći će da dobiju neprofitne institucije koje će morati da same obezbede najmanje 15% ukupnog budžeta predloženog projekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.