NavMenu

Opština Stara Pazova započela plasman druge tranše municipalnih obveznica od 125.000.000 dinara

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.12.2014. 15:20
Komentari
Podeli
Nakon prve tranše municipalnih obveznica u vrednosti od 125.000.000 dinara koje su realizovane početkom 2014. godine, Opština Stara Pazova, zvanično započinje javni plasman druge tranše obveznica, koji će se realizovati pod pokroviteljstvom UniCredit banke, saopšteno je iz opštine.

Tim povodom Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova zvanično je potpisao ugovor sa Enrikom Verdošom, članom Izvršnog odbora UniCredit banke, zaduženog za Sektor korporativnog i investicionog bankarstva.

U pitanju je plasman 12.500 obveznica pojedinačne vrednosti od 10.000 dinara, odnosno ukupne vrednosti 125.000.000 dinara, kamatne stope od 6% i sa periodom otplate od pet godina (bez grace perioda). Opštinsko veće Opštine Stara Pazova potvrdilo je izbor najpovoljnijeg ponuđača svojom odlukom 22. avgusta 2014. godine.

Kao i prva tranša, pomenuta sredstva namenjena su za završetak realizacije kapitalnih projekata i koriste se u cilju: uređenja centra naselja Nova Pazova, izgradnje sportske hale sa kuglanom u naselju Golubinci i izgradnje vrtića u naselju Belegiš.
Municipalne obveznice su novi finansijski instrument u našoj zemlji, konkurentniji od klasičnih oblika štednje u koji će građani moći da ulažu svoj novac. Uključujući ovu drugu tranšu Opština Stara Pazova do sada je emitovala 250.000.000 dinara i ukupan iznos je namenjen realizaciji pomenuta tri projekta.

Plan je da municipalne obveznice iz druge tranše budu dostupne građanima u prvom kvartalu 2015. godine, o čemu će naknadno i blagovremeno javnost biti upoznata putem lokalnih i nacionalnih medija, kao i putem zvanične internet stranice Opštine Stara Pazova, navedeno je u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.