NavMenu

Fincima hala, Smederevcima posao za 1.500 radnika - Kompanija PKC dobila ključeve proizvodnog pogona

Izvor: Tanjug Četvrtak, 11.12.2014. 15:58
Komentari
Podeli
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predao je danas u ime Grada Smedereva ključeve nove hale predstavnicima finske "PKC grupe".

Halu površine oko 20.000 kvadratnih metara, gde će PKC smestiti proizvodnju, sagradio je Grad Smederevo sopstvenim sredstvima, i u rekordnom roku - za manje od četiri meseca.

Vučić se obilazeći halu zahvalio radnicima koji su radili na izgradnji, kao i na poštovanju rokova. On je istakao da je dobijen zadatak i rok da se hala izgradi do 7. decembra, što je ispoštovano.

- Ovim smo pokazali svetu da ono što obećamo ispoštujemo - podvukao je Vučić i dodao da sada može mirno da ode na razgovore sa finskim premijerom, jer zna da će njegov sagovornik znati da razgovara sa pouzdanim partnerom, koji ispunjava data obećanja.

Ceremoniji simbolične predaje ključeva budućem zakupcu prsustvovali su predsednik Borda direktora kompanije "PKC Wiring systems OY" Juha Torniainen, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i ambasador Finske u Srbiji Peka Orpana.

Ovaj projekat predstavlja jedinstveni model, još neprimenjen u Srbiji, u kome se jedan grad pojavio kao investitor gradnje hale.

Prostor na kome je hala sagrađena je proglašen Slobodnom zonom. Za izgradnju je bilo potrebno 682 miliona dinara, a fabriku je sagradio konzorcijum smederevskih firmi. U ovom poduhvatu učestvovalo je više od 500 smederevskih građevinskih i drugih radnika.

Ugovorom koji je sa "PKC grupom" sklopljen, predviđeno je da u naredne tri godine fabrika zaposli najmanje 1.500 ljudi, i da investira najmanje 8 mil EUR.

Zakupu je ugovoren na period od najmanje 10 godina.

Finska kompanija će u Smederevu proizvoditi auto-kablove.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.