NavMenu

Nestalo državno žito - Hapšenja zbog krađe iz Robnih rezervi

Izvor: RTS Četvrtak, 11.12.2014. 10:39
Komentari
Podeli
Četiri osobe su uhapšene zbog sumnje da su Republičku direkciju za robne rezerve oštetili za oko 270 miliona dinara, prenosi RTS.

Uhapšeni su J.F. iz Velikog Gradišta, odgovorno lice privrednog društva "Mili mlin" Veliko Gradište, Z.D, bivša načelnica Odeljenja za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove opštinske uprave opštine Veliko Gradište, V.S. iz Beograda, viši kontrolor kontrolne kuće 'Jugoinspekt' Beograd i M.P. iz Beograda, službeno lice u Odeljenju za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve.

Sumnja se da je J.F. u periodu od 2008. do 2013. godine prisvojila 10.000 tona merkantilne pšenice, koja je po ugovorima njenom preduzeću poverena na čuvanje i skladištenje. J.F. je na taj način svom preduzeću pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 245 miliona dinara, a Republičku direkciju za robne rezerve oštetila za navedeni iznos.

Osumnjičena J.F. je u istom periodu naplaćivala usluge skladištenja merkantilne pšenice za nepostojeće smeštajne kapacitete i količine koje nisu bile na stanju. Tako je svom preduzeću pribavila dodatnu korist u iznosu od 25 miliona dinara i istovremeno oštetila Republičku direkciju za robne rezerve.

Osumnjičeni Z.D. i V.S. su sačinili dokumentaciju sa neistinitom sadržinom i na taj način su pomogli J.F. da od Republičke direkcije za robne rezerve dobije na skladištenje i čuvanje merkantilnu pšenicu, vlasništvo ove Direkcije, u znatno većim količinama od realnih kapaciteta silosa.


Na taj način su J.F omogućili da nastavi sa uslugama skladištenja i prisvoji merkantilnu pšenicu, vlasništvo Republičke direkcije za robne rezerve, u količini od 10.000 tona.

Osumnjičeni M.P, kao službeno lice Odeljenja za prehrambene proizvode Republičke direkcije za robne rezerve i pored utvrđenog manjka prilikom vršenja kontrole u oktobru 2011. godine, nije pokrenuo mehanizam za raskid ugovora sa privrednim društvom "Mili mlin" iz Velikog Gradišta.

M.P. je, kao ovlašćeno lice, nastavio sa overavanjem faktura preduzeća "Mili mlin" za plaćanje usluga skladištenja.

Na ovaj način osumnjičeni su preduzeću "Mili mlin" pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 270 miliona dinara, za koliko su oštetili Republičku direkciju za robne rezerve.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.