NavMenu

Srpsko-turska asocijacija poziva privrednike u Istanbul

Izvor: Jugmedia Četvrtak, 11.12.2014. 09:17
Komentari
Podeli
Delegacija Asocijacije srpsko-turskog prijateljstva (SITA) iz Beograda posetila je Kuću klastera i Regionalnu privrednu komoru u Nišu, a cilj posete bio je uspostavljanje saradnje između privrednika sa područja juga Srbije i Turske.

Predsednik Asocijacije srpsko-turskog prijateljstva Omer Simsek pozvao je privrednike iz Niša i okolnih gradova da u što većem broju učestvuju u svetskom tekstilnom forumu koji će marta naredne godine biti organizovan u Istanbulu.

- Forum je idalna prilika da se niški privrednici predstave i prezentuju svoje potencijale i da uspostave još bolju saradnju sa firmama iz Turske - izjavio je Simsek.

On je podsetio da SITA okuplja 110 članova, a sarađuje sa konfederacijom biznismena iz Instanbula koja ima 300.000 članica u više od 470 sektora.

Simsek je takođe podsetio da je ova Asocijacija organizovala do sada u Beogradu organizovala sedam poslovnih foruma, kojima je prisustvovalo više od 350 privrednika iz Turske i isto toliko iz Srbije.

Direktorka Kuće klastera Danka Milojković, na čiji je poziv delegacija Asocijacije srpsko-turskog prijateljstva boravila u Nišu, istakla je da će Kuća klastera narednih meseci pokušati da motiviše članice tekstilnih klastera da u što većem broju učestvuju na svetskom tesktilnom forumu u Istanbulu.

Milojković je podsetila da je Kuća klastera januara ove godine uspostavila saradnju sa turskim gradom Tekirdagom, o rezultat te saradnje je i organizovanje balkansko-crnomorske konferencije "Dani klastera" u ovom turskom gradu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.