NavMenu

"BG Mibras" u Žitištu širi proizvodnju pilećeg mesa

Izvor: Politika Četvrtak, 11.12.2014. 08:54
Komentari
Podeli

Klanica za preradu živinskog mesa u Žitištu ponovo radi i širi proizvodnju. Nakon što je kompanija "Agroživ" zapala u probleme, i kada su se pojavili veliki finansijski problemi, pretila je opasnost da 500 radnika ostane bez posla.

Ovdašnje kapacitete kupio je ili uzeo pod zakup "BG Mibras" iz Beograda. Sada je zaposlenoi više od petsto radnika koji prerade 20.000 brojlera dnevno.

- Trenutno imamo organizovanu zajedničku proizvodnju sa 14 kooperantskih farmi, a u planu je i povećanje kapaciteta, posto nam je jedan od izazova prozvodnja za rusko tržište - izjavio je Vladimir Lazić, direktor "BG Mibrasa".

Ova kompanija, u sklopu živinarske prozvodnje sa bazom u Žitištu i klanici "Big Bull" u Bačincima kod Šida, pretenduje na lidersku poziciju na tržištu Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.